PODELI

Za razliku od prošle godine kada je Drop Sensei organizacija bila domaćin Cockta beats & bass bine dve noći festivala, ove godine je domaćin nove X-Bass PIT bine sva četiri dana koja su posvećena isključivo drum & bass zvuku koji ova organizacija promoviše. Za vreme festivala, na ovoj bini će svojih 10 godina rada proslaviti britanska UKF etiketa koja se nalazi pri samom vrhu kada je u pitanju promovisanje elektronske muzike.

Headlineri ove bine jesu Chase & Status, engleski duo koji svoj novi album najavljuje RTRN II JUNGLE nastupom. Uz njih će na X-Bass PIT bini biti i kultni Dub FX, australijski muzičar koji uz drum & bass stvara i rege, hip hop i dubstep zvuke. Iz Ujedinjenog Kraljevstva dolazi moćni Dj Turno koji sa sobom na tvrđavu donosi zarazan bas, dok Technimatic– magovi liquid-a donose melodičniji zvuk. Dečko koji se pojavio na sceni 2016. godine i nije stao od tad, mladi 1991, će takođe nastupiti na X-Bass PIT bini, nastavljajući da opravdava podršku koju mu pružaju velika imena kao što su Chase & Status, Sub Focus i Wilkinson. Na tvrđavu ove godine dolaze i Gydra, poznati ruski neurofunk koji su prepoznale velike etikete među kojima su Eatbrain, Bad Taste, Blackout i druge.

Domaća podrška na X-Bass PIT neće zaostati, nju čine kako stariji i iskusniji DJ-evi, tako i mlađi u usponu. Vredan pomena je svakako DJ Euphorics, sada već sinonim za kvalitetan domaći liquid, kojem će se na bini pridružiti MC Edge. Takođe, publika će imati priliku da sluša i Codex-e, srpski drum & bass kolektiv poznat po priređivanju dobrih žurki i dovođenju velikih imena u našu zemlju. Ono što svakako ne bi trebalo propustiti jeste Synchronicity duo koji dolazi iz Niša i na prelep način kombinuje drum taktove sa live vokalom. Kako unutar drum & bass-a postoji čitav spektar podžanrova, od melodičnijih i mekših zvukova do tvrdih i mračnih, na tvrđavi će se naći i nešto za ljubitelje ove druge krajnosti. Upravo tako nešto jeste RTC, DJ sa upečatljivim setovima.

Pored svih gore navedenih, nastupiće i Splash Heads (Beograd), Fa11out (Tuzla / BIH), Missin (Niš), Nemy (Smederevo), BABOON (Novi Sad), Nobru (Valpovo / HR), Minimalist (Osijek / HR), Arxiva (Pančevo), Bass Fighters (Maribor /SLO), Xena (Novi Sad) , Bane (Sombor), Friski (Novi Sad), Al Cape (Novi Sad), Dark Dizkobar (Sombor), Don Dada MC (Beograd), BO JAH MC (Novi Beograd), Green (Bački Petrovac), RTC (Novi Sad), Critical Bass (Beograd), XOX (Novi Sad), i C:CRITZ (Bački Monoštor).

Da rezimiramo, od 4-7. Jula, X-Bass PIT bina na EXIT festivalu jeste balkanska meka drum & bass-a i nešto što nijedan ljubitelj ovog žanra sebi ne sme dozvoliti da propusti. Karte su u prodaji i mogu se nabaviti putem linka http://tiny.cc/flvr6y