PODELI

Beogradski bend Irish Stew of Sindidun objavio je četvrti album pod nazivom City of Grigs (Grad cvrčaka), u izdanju Ammonite Records. Publici i fanovima koji su šest godina čekali novi materijal, Irish Stew je ponudio nešto drugačiji zvuk od prethodnih izdanja, pokušavajući da sjedini sve ono najbolje što su za 15 godina radili i da dodaju još nešto novo.

Na albumu se nalazi 10 pesama, uključujući i obrade tri tradicionalne irske pesme koje čine kompaktnu celinu. Motivi o kojima album govori nisu se promenili, pesme i dalje, pored nezaobilazne lične komponente, imaju i jak društveni karakter, kritikujući vreme i prostor u kome živimo.

Govoreći o “tradicionalima”, frontmen benda, Bojan Petrović, kaže da se ne nalaze na albumu da bi popunile prostor, već da govore o temama koje su i dalje aktuelne: “Irska muzika je mnogo više od brzih melodija, plesa i zabave, kroz tradicionalne, narodne irske pesme čuva se sećanje i određene vrednosti jednog naroda, koje vredi poštovati i u modernom vremenu”.

Najavni singl koji je objavljen prošle godine “Heavier than Sin”, odlično je prihvaćen kod publike, i bend se nada sličnoj reakciji i na celo izdanje. U bendu kažu da je stvaranje novog materijala proces u kome je važno lično se izraziti, i da su prezadovoljni albumom, ali da se muzika ipak stvara zbog publike i da sa nestrpljenjem očekuju ocenu fanova koja je za njih najvažnija.

Publika će uskoro imati priliku i da uživo čuje nove pesme. “Spremamo se za koncertnu promociju albuma, pružićemo publici priliku da zavoli nove pesme, i do kraja godine krećemo da obilazimo Srbiju. Sledeće godine obeležavamo i 15 godina postojanja, tako da imamo dodatni povod za slavlje i za odličan provod” izajvio je Bojan.