PODELI

Classic Fest, drugi međunarodni festival klasične kamerne muzike, održaće se 17. i 18. decembra u organizaciji Kulturnog centra Pančeva i Balkanske kamerne akademije.

Svake festivalske večeri održaće se po jedan koncert na Sceni Kulturnog centra, kada će nastupiti članovi Balkanske kamerne akademije i njihovi gosti, umetnici iz zemlje i inostranstva.

 

Prema rečima Ognjena Popovića, umetničkog direktora festivala, osnivača Balkanske kamerne akademije i prvog solo klarineta Beogradske filharmonije, cilj Classic Festa je da se kulturna dešavanja u gradu podignu na viši nivo, kao i da se klasična muzika približi građanstvu.

“Potrudićemo se da izvođački pristup bude svežiji, moderniji i lepršaviji, kako bi se izašlo iz uobičajenih okvira. Da klasična muzika bude dostupna svima, i da postane jedan od zaštitnih simbola grada Pančeva”, rekao je Ognjen Popović.

Učesnici Classic Fest-a 2012:

BALKANSKA KAMERNA AKADEMIJA i gosti:

Flaute – Milena Lipovšek (Slovenija), Marina Nenadović, Stana Krstajić

Oboa – Ivan Danko (Nemačka/Slovačka), Bojan Pešić

Klarineti – Ognjen Popović, Veljko Klenkovski, Mihailo Samoran

Horne – Boštjan Lipovšek (Slovenija), Miloš Đorđević

Fagoti- Nenad Janković, Sava Đurić

Violine – Tijana Milošević, Ksenija Milošević, Mirjana Nešković, Selena Jakovljevič, Miladin Batalović

Viola – Boris Brezovac

Violončelo – Nemanja Stanković

Kontrabas – Slobodan Gerić

Čembalo – Dejan Subotić

Klavir – Uki Ovaskainen

Kulturni centar Pančeva je najznačajnija institucija kulture u gradu Pančevu, koja neguje kvalitetnu i raznovrsnu kulturnu ponudu. Bogat pozorišni, likovni, muzički i filmski program i brojne manifestacije od kojih su mnoge internacionalnog karaktera, odlika su dinamične i programske aktivnosti Kulturnog centra.

Cilj ove manifestacije je afirmacija klasične kamerne muzike u izvođenju poznatih umetnika iz zemlje i inostranstva, sa posebnim zadatkom da edukuje širu publiku, kroz uključivanje u aktivnosti pratećeg programa festivala.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.