PODELI

Čakovečki rokeri objavili su svoj prvi album pod nazivom „Fuse“. Clone Age čine Robert Kriković (vokal, bas gitara), Adrijano Valpatić (gitara, back vokal), Nenad Rešetar (gitara) i Marko Lajtman (bubnjevi).

Nakon što su se publici predstavili prošle godine prvim singlom i videospotom „Give yourself to me“ te skrenuli pažnju na sebe i svoj zvuk, početkom ove godine objavljuju i video spot za pesmu „Wake me up“. Posljednji video spot delo je Ivana Munđara, četrnaestogodišnjaka iz Čakovca, polaznika Škole animiranog filma koji je pesmi dao zanimljivu vizuelnu dimenziju tehnikom olovke na papiru.

Nakon dva singla, logičan sled događaja je da se sav snimljen materijal, a radi se o 10 pesama, objedine na albumu i predstave publici. Žestokog zvuka, lako slušljivih i pamtljivih melodija neodoljivo podsećaju na Foo Fighterse, u čemu mnogo pomažu i tekstovi na engleskom jeziku. Produkciju albuma potpisuje sve prisutniji Mark Mrakovčić.

O samom procesu snimanja albuma Robert Kriković, vokal i bas gitara, rekao je: “Album je dobio ime kao posveta šestom članu ekipe na snimanju – strujnom osiguraču. Naime, kod snimanja albuma pregorjeli su svi osigurači strujne instalacije osim jednog. Nismo mogli popraviti kvar zbog praznika pa smo struju imali samo u jednoj prostoriji te smo dva dana snimali uštekani u samo jednu utičnicu nadajući se da nas naš prijatelj ‘fuse’ neće iznevjeriti. I nije! Izdržao je do kraja i podsjetio nas na stvaranje glazbe, pisanja pjesama i zajednički rad gdje jednako tako u nama puno puta ima dosta ‘pregorjelih osigurača’, ali ostaje uvijek barem jedan koji omogućuje da se i dalje radi i stvara.”