PODELI

Miljenici zagrebačke publike Combichrist ovog leta će u Hrvatskoj promovisati svoj novi album „One Fire“, a koncert će držati u klubu Močvara u Zagrebu i to u subotu, 13. jula. Cena ulaznice u pretprodaji iznosi 135 kuna, na dan, ako ih ostane, će koštati 160 kuna. Moći će ih se kupiti u Dirty Old Shopu, a informacije o početku prodaje biće dostupne uskoro.

Ovi, kako se sebe vole nazivati, aggrotech/industrial metalci pažnju šire javnosti  su na sebe skrenuli  kao predgrupa Rammsteinu u zagrebačkoj Areni 2010. godine. Pre toga su u Aquariusu održali vrlo upečatljiv koncert o kojem su dugo pričali svi oni koji su bend videli uživo. Bend je u 16 godina postojanja izbacio 8 albuma, a deveti „One Fire“ će svetlo dana ugledati 7. juna. Bend će pre izlaska albuma odraditi veliku turneju po SAD-u i Kanadi,  21. juna sleću na evropsko tlo.

Čovek koji stoji iza Combichrista je Norvežanin Andy LaPlegua koji je bend osnovao 2003. kao samostalni projekat u Atlanti. U počecima je imao još jednog muzičara sa sobom na bini, a tokom godina pridružili su  im se i drugi. Bend su obeležile relativno česte promene članova, a trenutno ga čine: vokal Andy LaPlegua, gitarista i back vokal Eric13, klavijaturista i back vokal Elliot Berlin, perkusionista Nick Rossi i bubnjar Will Spodnick koji je u bend došao ove godine.

Foto: promo