PODELI

Nemili događaj koji je prelio bazen strpljenja građanskog Kruševca i izlio opravdani gnev po njegovim ulicama, hapšenje legendarnog Mede, vlasnika „Grizlija“, kultnog rokenrol okupljališta, rapidnom brzinom evoluira od incidenta u ozbiljan pokret otpora.

Tako je danas i popularni ska pank bend Crveni Karton, „oficijalni“ sastav „Grizlija“, odlučio da preko youtuba u narod pusti svoj novi singl „Buđenje“, čija je promocija očito bila sudbinski povezana sa aktuelnim događajem.

Tematika pesme će vas tek iznenaditi, gotovo da se radi o proročanstvu, o jezivoj podudarnosti, a zapravo je prva u nizu buntovnih koje je ova grupa pripremila za novi album, koji će se uskoro naći pred sve mnogobrojnijim poštovaocima. Pesma ovih dana dobija i svoju video formu, koja će, nema sumnje, još više uzbuditi duhove čitavog regiona.

Zapravo svi gradovi na Balkanu, koji nemaju ekskluzivni status metropole, boluju od strašne zaraze – odumiranja intelekta. Dobra i pametna deca nakon fakulteta odlaze što dalje od lokalnog primitivizma, a oni malobrojni koji ostaju da se bore za temeljne vrednosti preživljavaju po enklavama kakva je u poslednjih četvrt veka „Grizli“ za Kruševljane, neprekidno pod udarima eskadrona moći i sile koji su, uglavnom, u službi onih kojima svetlo smeta…

Poslušajte „Buđenje“, niste dakle sami, a jedna nedavna parola najbolje objašnjava u čemu je poenta – „Što nas je više, to ih je manje“.

Više informacija o ovom događaju o kojem priča Kruševac i cela Srbija pročitajte na sajtu Rockomotiva.