PODELI

Nakon dva sjajna video-singla („Koliko košta“ i „Rođendan“) te albuma prvenca „Ljubav i depra“ i brojnih koncertnih promocija stigao nam je i novi vizuelni rad, ekranizacija trećeg singla Crvenog Vetra pod nazivom „Maskara“.

„Simbolična slika agonije urbane mlade žene u modernom srpskom okruženju, koje je nalik klozetu“, izjavio je na račun novog spota gitarista benda Marko Vidojković.

U ovom kratkom filmskom ostvarenju, snimanom u Dorćol Platz-u, glumi Dejana Petrović. Za kameru, kolor i montažu bio je zadužen Mika Knežević a asistent kamere je bila Tatiana, dok se režije latio sam gospodin M. Svoj doprinos ovom spotu dali su i Irena Miletić sa šminkom, Zona Jeremić sa kostimom, i Braca Nadeždić kao dobri duh.

Debi izdanje beogradske pank rok super grupe Crveni vetar, „Ljubav i depra“, u izdanju Take It or Leave It Records iz Beograda, objavljeno je aprila 2019. godine i predstavlja savršenu gitarsku oluju. Nastavak promocije albuma Crveni Vetar će imati 29. februara kada sviraju u Šapcu kao predgrupa grupe Goblini.

Noseći zid Crvenog vetra je pevačica i ritam gitaristkinja, Đu, čiji vokal pleni i hipnotiše, smešten u jedan moderni razbijački kontekst. Ostatak benda čine iskusni muzičari, nekadašnji članovi bendova Hitman, Stonewall i On the Run, među kojima je, na drugoj gitari, naš poznati pisac Marko Vidojković.

Album se može kupiti u robnoj kući „Vulkan“ u Sremskoj i Dallas Records Shop u Knez Mihailovoj 48 (knjižara Laguna), a može se naručiti i pouzećem preko fejsbuk stranice Take It or Leave It Records (https://www.facebook.com/TIOLIrecords/). Uz to dostupan je i na svim relevantnim digitalnim platformama:

Google play: http://tinyurl.com/y5cpbhjo
Amazon: http://tinyurl.com/y2nj57dc
Deezer: https://www.deezer.com/en/album/91037972
iTUnes: http://tinyurl.com/y5csjm5m
Spotify: http://tinyurl.com/yyhcfuy5

Foto: promo