PODELI

Četvrto izdanje Indirekt Showcase festivala održaće se od 11. do 13. oktobra u Beogradu, na četiri lokacije.

Indirekt je međunarodni festival nezavisne muzike i umetnosti koji se u Beogradu održava od 2015. godine, i iz godine u godinu okuplja sve veći broj mladih ljudi i stručnjaka iz sveta muzike, kako iz naše zemlje tako i iz Evrope.

Ovogodišnji program predstavlja preko 20 muzičkih nastupa koji će biti održani na tri lokacije – Atom Akademija, Soul Society i Dorćol Platz, dok će konferencijski program biti realizovan u prostorijama jedne od najpoznatijih škola za kreativne medije na svetu, SAE Instututa.

Festival će ove godine predstaviti tri knjige, Slavomir Stojanović Futro će promovisati svoj prvi roman, pod nazivom Devet, 12. oktobra u 19:30 u Dorćol Platzu, 13. oktobra će na istom mestu knjigu „Rokenrol u kandžama interneta“ promovisati Bane Lokner i Peđa Jovanović dok je otvaranje 11. oktobra rezervisano za gosta iz Bugarske Vasko Gromkova (DJ VaGro) koji će promovisati knjigu “I was DJ”.

U četvrtak, nakon promocije knjige u Atom akademiji, festival će otvoritit indie rock izvođač iz Pančeva Ivica, indie elektronski bend Ki iz Makedonije i andergraund rock sastav iz Šapca Slonz. Dan kasnije, na istom mestu, sviraće The Siids- indie i electro pop/rock bend iz Hrvatske, Next Ex koji donosi synth-pop zvuk Bukurešta i Killedbycar elektronski indie rock trio iz Poljske, a u subotu Visions In Clouds post-panka i new wave kvarteta iz Švajcarske, Vin Triste alternativni rok bend iz Beograda i Tús Nua iz Hrvatske.

U klubu Soul Society u petak ćete imati priliku da čujete Ivatu, trip-hop, darkwave i psychedelic sastav iz Moskve, Bullet for a Badman iz Beograda i Vera Jonas Experiment, indie folk, iz Mađarske, dok će u subotu svirati hrvatska mlada zvezda Ichabod, mađarski indie electro pop bend Passed iz Mađarske i alternativna rock grupa iz Beograda Dingospo Dali.

U prostoru Dorćol Platz-a u petak nastupiće rumunska indie/pop pevačica Lucia, rok bend The Black Room iz Rijeke i alternativni rock bend iz Beograda Virvel, a u subotu će se na bini naći poljski rok sastav Radioslam, Igralom iz Niša, kao i Sergio Lounge koji će i zatvoriti festival.

Nastupi bendova će storogo pratiti satnicu da bi zaiteresovani mogli da vide što vise bendova uživo. 60 učesnika iz cele Evrope ove godine će na konferenciji govoriti o nezavisnom izdavaštvu, digitalnoj distribuciji i edukaciju muzičara iz oblasti muzičke industrije. Tako će Indirekt ove godine ugostiti predsednika Impala-e, najveće evropske asocijacije nezavisnih izdavača, predstavnike izdavačkih kuća kao što su Universal Music, IDJ, Dallas records, Bassivity digital, urednici medija kao što su Play radio, Naxi, Blic, RTS, Radio Beograd, Muzika.hr, Noizz, Hardrock i predstavnike festivala kao što su Exit, Beer fest, Lovefest, Arsenal fest, SeaRock i mnogi drugi.

Pored domaćih gostiju svoje showcase festivale predstaviće i gosti iz Rumunije, Poljske, Bugarske, Hrvatske i Mađarske. Novina ove godine su “Listening Sessions” za mlade muzičare, pa će tako muziku mladih autora slušati Coby, Reksona, Gramophonedzie, Andrew Meller, Calavera Manya, Nebojša Indruder, Pookie i urednici medija. Konferencijski program se ove godine realizuje u partnerstvu sa SAE Instututom i Asocijacijom nezavisnih izdavača Evope – Impala.

Posebno se ističe prezentacija monitoring sistema 1Played, prvog dana konferencije, koji u realnom vremenu skenira emitovanja pesama na radio i TV stanicama i time rešava problem autorskih prava.

Festivalske akreditacije (komplet) po ceni od 2.000 dinara podrazumevaju ulaz na dnevni program – panele i radionice, kao i večernji muzički program za sva tri dana i sve tri lokacije; dvodnevna ulaznica košta 1.200 dinara, jednodnevna ulaznica za sve lokacije biće 700 dinara i jednodnevna za jednu lokaciju 500 dinara.

Ulaznice su u prodaji na nekoliko lokacija u Beogradu (Leila Records, Yugovinyl shop) i Nišu (Vintage shop), kao i na samom događaju, na svim lokacijama.