PODELI

Koncertom bendova koji izvode hip-hop i rep muziku i DJ-eva, večeras u Kraljevu počinje treći „Street Art“ festival, koji u saradnji sa dvadesetak omladinskih organizacija i klubova organizuje Kulturni centar „Ribnica“ Kraljevo.

Festival otvaraju Mlađi referent i Rema luda kuća, zatim nastupaju V.I.P. i Struka, Blaya Dub Playa i Gazda Paja, Rahmanee i na kraju Kida Keva Crew.

Specifičnost festivala „Street Art“ je da osim muzičara okuplja umetnike i sportiste koji se bave novim, alternativnim vidovima umetnosti i sportova. Tako će se u subotu i nedelju u okviru dnevnog programa od 13-18h predstaviti crtači murala, grafita, stikera i stensila, zatim igrači brejkdensa i sportisti koji se bave skejtom, parkurom, akrobatskom gimnastikom, strit-basketom, žongliranjem, a u nedelju će biti održana i revija tjuniranih vozila. Svi programi se odvijaju na obali Ibra u centru grada i besplatni su za publiku.

Direktorka Kulturnog centra „Ribnica“ Aleksandra Kljajević kaže da je najveći uspeh „Street Arta“ što artikuliše višegodišnje pojedinačne pokušaje mladih entuzijasta da afirmišu elemente urbane potkulture:„ Mnogi mladi Kraljevčani se bave novim vidovima umetnosti i sporta, a nemaju adekvatne prostore za rad, trening i nastupe. Kroz „Street Art“ uče da stvaraju kulturne događaje i da organizuju festivale“.

U koncertnom delu festivala u subotu nastupaju SevdahBaby Live, S.A.R.S, Krstaši i SickSoul,  a u nedelju Negativ, Wops, Eeva & Funk’D Live Act, POV.

„Veliku pažnju posvećujemo muzici, ali na ovom festivalu su glavni mladi umetnici i sportisti, nastup na „Street Artu“ je za njih kruna jednogodišnjeg rada“, kaže Ana Milašinović, urednica programa u KC „Ribnica“.

Novina trećeg „Street Arta“ je nagrada „Zlatni B.U.S“ (Budi uvek svoj) koja će večeras biti dodeljenja pobednicima konkursa na temu „Reaguj!“: za najbolji strip i karikaturu – Jovanu Turčinoviću, za fotografiju – Bogdanu Miloševiću i za kratki film – Marku Krejakoviću.

 

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.