PODELI

TAKT fest je multimedijalni, interkulturalni festival koji se organizuje 11. put za redom u Novom Sadu. Počeo je kao festival koji je pružao podršku onima koji nisu imali prostora na velikim festivalima. Tokom godina, postali su internacionalni i prepoznatljivi po promociji i negovanju autentičnog umetničkog stvaralaštva. Takmičari dolaze sa i bez iskustva, afirmisani i neafirmisani, a osim u takmičarskom muzičkom delu festivala, učestvuju i u svim ostalim aktivnostima tokom višednevnog festivala: filmskom i pozorišnom delu, performansima, koncertima, tribinama, radionicama i druženju sa učesnicima iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske, Poljske, Slovačke, Francuske i iz drugih zemalja.

Program počinje 22. septembra, a glavni program održava se od 23. do 25. septembra na dve lokacije:  Indeksova Tribina, Jirečekova bb i u Omladinskom centru OPENS, Bulevar despota Stefana 5.

Većina programa, svi koncerti i nastupi, kao i filmsko takmičenje održava se na Indeksovoj Tribini, dok će posetioci u nekim govornim programima, poput konferencija i promocija knjiga moći da uživaju u OPENS-u.

Festival ima četiri segmenta:

– predprogram gde je rađeno na sređivanju obale Dunava zajedno sa sugrađanima već traje, a showcasing počinje već 22. septembra sa promocijom zbirke pesama Poetarijum, ali i prezentacijom radionica koje smo imali na Dunavu (slobodno crtanje, vez, heklanje, poezija);

– muzički program donosi mnoge koncerte: E-play, Lagana Sreda, Izgubizmo, Echo Spiritus, Grizete, Happy Hippy, The Tall Chinese, nastup “Healing Together” gde će se predstaviti bendovi i izvođači iz Srbije, BiH i Kosova. Tradicionalno, TAKT donosi i nastupe izvođača iz Mađarske, Poljske, Češke i Slovačke, Slovenije;

– filmski program donosi filmove u četiri kategorije: kratki dokumentarni film, dugi dokumentarni film, neverbalni film i muzički video. Autori filmova dolaze iz cele Evrope i sveta: USA, Nemačka, Bahrain, Brazil.TAKT FILM FEST finale je u nedelju;

– govorni program donosi tribine (izdvajamo tribinu pod nazivom Media & Art in service of reconciliation), okrugle stolove (o muzičkoj produkciji i položaju umetnika), predstavljanje projekata, promocije knjiga.

A ove godine biće organizovana i izložba čiji su autori mladi sa Kosova, Srbije i iz BiH-a, a koja prestavlja njihove doživljaje i emocije o narativima u regionu.

Desetine izvođača, tri dana programa, preko 30 zemalja. Ceo program nađite na www.taktfest.org

Svi sadržaji na festivalu su besplatni, i svi su u skladu sa vrednostima interkulturalizma, izgradnje mira, promocije kreativnosti i autorskog rada.

Organizator TAKT festa je Asocijacija Kulturanova, jedna od najuspešnijih organizacija u oblasti kulture iz Srbije, što potvrđuju i brojni internacionalni projekti tokom gotovo 20 godina postojanja. Kulturanova pokreće interkulturalni i intersektorski dijalog u društvu, podstičući kreativnost mladih kroz umetničku edukaciju, produkciju kulturnih sadržaja i unapređivanje javnih politika u oblasti kulture i mladih. Svoje programe realizujemo kroz četiri programske celine: Teatarnova, Muzikanova, Medianova i Futuranova.