PODELI
Foto: Zoran Lazarević Laki

Kragujevački bend Darkshines, koji je 6. maja ove godine objavio u CD formatu povratnički album “Predaj se”, u izdanju promoterske kuće Long Play, a sada je ovo izdanje predstavio publici na svim relevantnim digitalnim platformama. Album će biti uživo promovisan na koncertu u bašti Doma omladine Kragujevca u petak, 23. septembra od 21h.

“Posle spektakularnog nastupa povodom proslave dana grada Kragujevca 6. maja, gde smo odsvirali nekoliko pesama sa novog albuma, odlucili smo da u kultnoj bašti Doma omladine napravimo koncertnu promociju, gde ćemo publici predstaviti ceo materijal”, najavljuje gitarista benda Branislav Blagojević, poznat kao Boža Friedman.

“Ovaj događaj je uvod u proslavu 20 godina postojanja benda koja će biti obeležena objavljivanjem jednog novog, veoma zanimljivog izdanja”, dodaje Boža.

Boža ističe da će se Darkshines potruditi da promotivni koncert bude propraćen “odličnim audio-vizualnim efektima”.

“Pozivam sve ljubitelje kvalitetnog hard-roka da dođu, čuju i vide šta smo im to pripremili. Na koncertu ćemo imati i nekoliko gostiju iznenađenja, tako da garantujemo dobar provod. Darkshines vas poziva na predaju. Vidimo se”.

Darkshines su se, posle pauze, trijumfalno vratili na scenu nastupom na prošlogodišnjem Arsenal festu u svom gradu. U novembru 2021. predstavili su prvi najavni singl za novi album, “Zaboravi me”, a onda je usledila naslovna pesma “Predaj se!”, uz upečatljiv, provokativan spot. U junu je plasiran spot za numeru “Kriva za sve”, sa kadrovima snimljenim na pomenutom nastupu 6. maja.