PODELI

Nakon mnogo godina iščekivanja, neprevaziđeni svetski ambijent i world music projekat Dead Can Dance dolazi u Beograd. Ova legendarna grupa u Srbiju dolazi prvi put, a koncert u Sava centru njihov je jedini zakazani nastup na prostorima bivše Jugoslavije, te je interesovanje fanova u regionu zaista veliko.

„Iako je koncert tek 28. juna 2019. godine, već mesec dana nakon što je koncert najavljen, ukazala se potreba da proširimo predviđene kapacitete i pustimo u prodaju i ulaznice za balkon“ kažu organizatori koncerta i pozivaju fanove da požure i obezbede svoje mesto na ovom dugoočekivanom spektaklu na vreme!

Grupa Dead Can Dance će šest godina nakon poslednjeg studijskog izdanja 2. novembra objaviti novi album „Dionysus“. Brendan Peri i Lisa Džerard oduvek su bili inspirisani ne samo muzikom naroda Evrope, već i njihovim svetovnim, religijskim i duhovnim običajima. Priča predstojećeg albuma „Dionysus“ uobličena je utiskom koji su na Brendana ostavili festivali proleća i žetve koji vode poreklo od Dionisovih svečanosti održavanih širom „starog kontinenta“.

Ovaj album u prvi plan stavlja obrede i rituale Dionisovog kulta koji su uprkos viševekovnom potiskivanju od strane Hrišćanstva i Islama, opstali prvenstveno zahvaljujući ovim festivalima. Predstojeća „A celebration – Life & Works 1980-2019“ turneja počinje u maju i dovešće ovaj bend prvi put u Srbiju.

Koncert u Sava Centru 28. juna 2019.godine biće jedinstvena prilika da čujete uživo jednu od najvećih grupa svih vremena i doživite muzičku katarzu koju samo Dead Can Dance mogu da izazovu svojim zvukom i vanvremenskom muzikom – nemojte je propustiti!

Ulaznice za balkon (već od 2500 RSD) kao i preostale ulaznice za parter mogu se kupiti na prodajnim mestima Eventima kao i online na www.eventim .rs