PODELI

Drugo izdanje festivala FABULA biće održano 25. i 26. jula u Lazarevcu na jezeru Očaga. Organizatori su objavili prva tri imena sastava koji će nastupiti ove godine, a njihova imena obećavaju žestoku svirku i odličan provod.

Debeli Precjednik – Hardcore punk petorka iz Osijeka koja praši već 20 godina, prvi put dolazi u Lazarevac. Za svoje dve decenije postojanja, delili su binu sa renomiranim pank bendovima kao što su NOFX, Lagwagon, SNFU, Against Me!, i 4 puta prešli Evropu uzduž i popreko. Ovi podaci samo potvrđuju da se radi o najkvalitetnijem i najboljem hardcore punk bendu na Balkanu.

Tea Break – Jedan od starijih melodičnih punk bendova koji je opstao, vraća se u Lazarevac da promoviše svoj dupli EP “Killing Words/Handful Of Misery”. Melodične gitare, koje prati sjajna ritam sekcija, uz emotivne tekstove koji se provlače kroz svaku pesmu, Tea Break je dokazao da je kvalitetan bend. Potvrda svega toga je bilo njihovo učešće na Punk Rock Holidayu, jednom od najvećih festivala u Evropi, koji se posvećen punk muzici.

Mortal Kombat – Metal/punk atrakcija iz Beograda postoji 5 godina, i za to vreme su izdali dva albuma. Sa satiričnim tekstovima i sa velikom dozom humora, Mortal Kombat opisuje svoje viđenje društva, i okruženja u kom živimo. Nastup na festival FABULA će biti njihov prvi nastup u Lazarevcu, i ovom prilikom promovisaće svoj drugi album “Runda 2, udri!”.

2013. na prvom izdanju FABULA festa na jezeru Očaga, svirale su grupe različitih muzičkih usmerenja, i statusa – nekoliko sastava bilo je u demo fazi, dok su ostali iza sebe već imali objavljene albume, a zajednička tačka za sve grupe jeste – isključivost u samo jednom smislu – autorski pristup muzici.

Neki od bendova koji su nastupali na nultom izdanju festivala FABULA, 2012. u lazarevačkoj pivnici “Sajdžija”, u međuvremenu se se dobro pozicionirali na domaćoj muzičkoj sceni – sastav Ućuti Pas pobednik je Belgarde Demo Festivala 2013.

U okviru festivala, na šljunkovitoj plaži, kraj veštačkog gejzira, i velikih hrastova okruženih cvetnim rondelama, odvijaće se, kao i prošlog leta, brojni zabavni i edukativni sadržaji: radionice kao što su Program za audio i video produkciju, Fabrika Zvuka, Umetnost reciklaže, Body Painting i Spray Street Art, BuvljArt (rukotvorine) kao i radionice fotografije i dizajna.