PODELI

Vladimir Vojnović je novosadski muzičar, autor i tekstopisac koji je na domaćoj sceni poznat kao klavijaturista rok benda Azil 5 i osnivač sastava Loveback u kojem nastupa sa pevačicom Anom Perišić. Posle više od petnaest godina kreativnog bendovskog rada i nastupa kako u Srbiji tako i u Evropi, odlučio je da izda svoj prvi solo album. „Micro Universe“ je nastao nakon dve godine stvaranja i sadrži devet pesama.

Reč je o žanrovski šarenolikom albumu koji bi se grubo mogao podvesti pod indie pop žanr, mada se u njemu mogu čuti primese akustičnog roka, ambijentalnih tonova kao i čistokrvne strane pop muzike.

Upečatljivo je da je Vladimir sve instrumentalne i vokalne deonice na albumu izveo sam (izuzev par deonica koje je odsvirao basista Borko Basarić). Vladimir kaže da mu je ovaj nesvakidašnji pristup snimanju oduzeo mnogo više vremena nego da je numere izveo prateći bend, ali da je ipak prezadovoljan sa postignutim.  Album je snimljen u novosadskom studiju Pulse dok je postprodukciju radio američki mastering inženjer Steve Corrao.

Celokupan album se može preslušati i kupiti na njegovom Bandcamp profilu OVDE,  a dostupan je i na servisima iTunes, Amazon, Spotify i drugim.

Izlazak albuma je ispratio singl “Only”.

Više o Vladimirovom radu možete pronaći na njegovom sajtu www.vladimir-vojnovic.net .