PODELI

Deca Apokalipse predstavila su jednu nesvakidašnju pesmu koja traje nepunih četrnaest minuta. “Zalog Večnosti” na prvo slušanje ostavlja jak utisak. Pečat pesmi daje tekst oslonjen na pet vremenskih perioda, a osnova je Prvi svetski rat.

Iako se tekst oslanja na nekadašnje ratove i borbu koje je vojevao srpski vojnik, metaforično se može preneti u bilo koje doba, pa i naše savremeno jer borba ne prestaje. Nekada su ratnici nosili puške, a Deca Apokalipse su borci današnjice čije je oružje reč. Svi se borimo protiv nečega, zar ne? Padamo i ustajemo, ne predajemo se.

Nogu pred nogu,

korak po korak,

grčim se, mučim,

puzim i padam,

krvarim, al’ ustajem

i idem samo napred

ne znam za nazad!

Tekst je zaokružen muzikom koja odiše dostojanstvenošću.

Kuriozitet ‘’Zaloga Večnosti’’ su dva gosta, glumac Saša Joksimović i pevač grupe Eshaton, Hadži Nikola Mijović, koji su svojim učešćem  doprineli da ova pesma dobije naročitu dimenziju.

Pesma je snimana, miksovana i producirana u studiju ”Blaze” i ujedno je poslednji deo trilogije koju je bend započeo singlovima ”Linije fronta” i ”Blok 12, zgrada 44” koji su takođe odrađeni u ”Blaze” studiju.

Sva tri singla će biti objavljena kao zaokružena celina u formi EP-a koji će se zvati ”Zalog Večnosti” za izdavačku kuću Nocturne Media, sa kojom je bend sarađivao od početka.

Za samu pesmu ”Zalog Večnosti” Deca Apokalipse kažu da je nesvakidašnja, jedinstvena, za njih posebna, da su dugo radili na njenom ostvarenju posvetivši joj vremena kao jednom čitavom albumu i da jedva čekaju rekacije kako onih koji vole bend, tako i onih koji će se tek sresti sa Decom.