PODELI

Posle pauze od tri godine prouzrokovane merama oko suzbijanja koronavirusa, udruženje Deca iz vode ponovo organizuje tradicionalne novembarske koncerte po većim gradovima Srbije u cilju podsećanja na lik i delo Milana Mladenovića rok muzičara, pesnika i umetnika čije je stvaralaštvo ostavilo neizbrisiv trag u rok muzici ex-Yu prostora u raznim grupama i projektima a najviše kroz grupu Ekatarina Velika.

Posle Beograda, sledeći grad na novembarskoj turneji biće Novi Sad a lokacija ovaj put biće Gerila bar. Koncert će biti u subotu 12. novembra od 22 č. Zanimljivo je da su Deca iz vode miljenici novosadske publike i do sada u više navrata punili različite koncertne prostore u Novom sadu. Fabrika, Quarter, Lazino tele, Dom Kulture. Biće ovo prvi put da im je nastup u Gerili, a ulaznice po pretprodajnoj ceni od 600 dinara mogu da se kupe u Gerila baru svakog dana od 9 do 23 č.

Deca iz vode je EKV tribute band i projekat nastao 2015. godine u Beogradu sa idejom da se koncertno obeležava sećanje na Milana Mladenovića, EKV i njihov opus. Jedno od glavnih obeležja ovog benda je što je to jedini aktivni EKV tribute koji je istovetan nekadašnjoj njihovoj postavi. U ulozi M.M, kao vokal i gitara, je Aleksa Vučković, a kao nekad Margita klavijature svira već afirmisana mlada umetnica Luna Škopelja. Bas gitaru svira Lazar Ostojić, a bubnjeve Nikola Rajović. Svi članovi ovog benda su iskusni i vrhunski muzičari uključeni u razne druge bendove, a zajednička strast prema EKV-u ih je spojila u ovom projektu.

Na repertoaru su svi najveći hitovi i najbolje pesme sa svih šest studijskih albuma EKV-a plus njihov debi kao Katarina II. Energija i emocija koja se emituje sa bine je odlična, a atmosfera u publici po pravilu euforična. Bend unazad beleži brojne veoma posećene koncerte širom Srbije i ex-Yu od kojih je dobar deo bio rasprodat. Od strane muzičke i stručne javnosti bend često dobija epitet kao najbolji i najverniji originalu EKV tribute koji je postojao, a u tome im pomaže i saradnja koju imaju sa bivšim članovima EKV-a i koji su im povremeno gosti na koncertu – Srđan Žika Todorović (bubnjar 1987-90), Ivan Ranković Raka (bubnjar 1985-87), Bole Stanojević (basista 1994) i Tanja Jovićević (prateći vokal 1989-93).

Ulaz u klub je od 21.30 č, a karte pred koncert biće 800 dinara. Više o koncertu na Facebook i Instagram stranicama benda i kluba.

Foto: promo