PODELI

Najvažnija muzička trojka potekla iz elektropop miljea, Depeche Mode, objaviti će novi singl “Where’s The Revolution” u petak, 3. februara. Singl će se naći na njihovom 14. studijskom albumu “Spirit”, koji će u prodaji biti od 17. marta u izdanju Columbia Records. Novi singl izlazi četiri godine nakon izlaska albuma Delta Machine, kojim su dospeli na mesto #1 lista najboljih albuma u čak 12 zemalja, obišli svet nastupajući pred 2.5 miliona ljudi i prvi put gostovali u Srbiji.

Producent novog albuma “Spirit” je James Ford član dua Simian Mobile Disco, poznat po produkciji albuma grupa Klaxons, Foals, Florence & The Machine, Arctic Monkeys, The Last Shadow Puppets, Mumford &Sons itd. Ovo je prva saradnja producenta i grupe, a po mišljenju kritike koja je već imala prilike da čuje album, “Spirit je najenergičniji album Depeche Mode u dužem nizu godina, koji će iznova zapaliti njihovu odanu bazu i osvojiti  nove generacije fanova ”.

Depeche Mode će promovisati predstojeći album obimnom svetskom turnejom Global Spirit Tour, gde će se  izuzetno odanoj i brojnoj  fan bazi  pridružiti novo regrutovani fanovi zbog kojih Depeche Mode važe za  jedan od najatraktivnijih i najuspešnijih izvođača na svetu. Datumi evropskog dela turneje bili su najavljeni još prošle jeseni na konferenciji koju su Depeche Mode održali za novinare u Milanu. U pitanju su 34 koncerta u dvadesetjednoj evropskoj zemlji, a predviđeno je da će ih tom prilikom  gledati preko 1.5 miliona obožavalaca. Turneja započinje 5.maja u Stokholmu, a više informacija o datumima možete pronaći OVDE. Nakon evropske, uslediće turneje po Severnoj i Južnoj Americi.

Depeche Mode jedan je od najuticajnijih, najvoljenijih i najtiražnijih bendova svih vremena, prodao je preko 100 miliona albuma i nastupao pred više od 30 miliona fanova širom sveta. Grupa koju su 1981.godine osnovali Martin Gore, Dave Gahan i Andy Fletcher  i dalje osvaja kritiku i tržište čitavog sveta studijskim radom i nastupima, dok ih  brojni umetnici  navode  kao svoje uzore, inovatore i idole. Krajem 2016. Depeche Mode su objavili kolekciju video singlova, Video Singles Collection  koji sadrži preko 4 sata njihovih revolucionarnih spotova na trostrukom DVD setu u izdanju SONY Music Entertainment. Njihov predstojeći album  Spirit , kao i  tuneja Global Spirit Tour  sigurno će nastaviti umetnički i komercijalni uspeh benda i ubuduće.