PODELI

Magazin Rolling Stone objavio je listu izvođača od čijih se novih albuma očekuje najviše u 2013. godini. Evo koji bi albumi trebalo da nas najviše obraduju ove godine:

  1. David Bowie – The Next Day (12. mart) – Britanski muzičar iznenadio je javnost kada je posle deset godina bez prethodne najave promovisao novi singl Where Are We Now? Bowie je na novom albumu prema rečima producenta Tonyja Viscontija radio čak dve i po godine, a zvuk će biti mnogo čvršći u odnosu na prvi singl. Kako se na nova muzička dela Davida Bowiea čeka celu deceniju, normalno je da su očekivanja najviša kada je u pitanju njegov novi album.
  2. Justin Timberlake – The 20/20 Experience (19. mart) – Američki glumac i muzičar objaviće treći album posle čak sedmogodišnje pauze kada je u pitanju rad u studiju. Prethodna dva izdanja Justified (2002) i Future Sex/Love Sound (2006) dobila su pozitivne kritike, a za ovaj se očekuje da bi mogao da bude Timberlakeovo najbolje delo.
  3. Atoms for Peace – Amok (26. februar) – Najnoviji projekat frontmena Radioheada Thoma Yorka, basiste RHCP Flea, Joeya Warnokera iz R.E.M. (svirao i sa Beckom) konačno će dobiti svoj prvi studijski album. Atoms for Peace postoje još od 2009. godine, ali su se tek sada opredelili da sve ono što su svirali stave i na album. Grupa je početkom ove godine objavila studijsku verziju numere Judge, Jury and Executioner.
  4. Yeah Yeah Yeahs – Mosquito (16. april) – Pevačica Karen O najavila je da će na ovom albumu biti mešavina raznih pravaca uz “originalni reage”. Yeah Yeah Yeahs su do sada odsvirali dve numere sa novog albuma, koje zvuče veoma obećavajuće.
  5. Araron Neville – My True Story (22. januar) – R&B i soul muzičar ovaj put je spremio cover numere poznatih izvođača poput Jive Five, Little Anthony and the Imperials, Drifters… Član Rolling Stonesa Keith Richards je producent albuma i gitarista na svim numerama.
  6. The Joy Formidable – Wolf’s Low (22. januar) – Velški trio je skrenuo pažnju na sebe debi albumom The Big Roar iz 2011. godine na kojem je dominirao alternative rock zvuk . Pohvale su dobili i za numeru Endtapes koja s napisali za film Twillight Saga: Breaking Down.
  7. Paramore – Paramore (9. april) – Američki rock-punk sastav umalo se nije raspao 2010. godine kada su braća Josh i Zac Farro napustili grupu. Pevačica Hayley Williams je naglasila da je “emocinalno iscrpljujući period” sada iza grupe. Bend je najavio da će na novom albumu eksperimentisati sa pop i dance zvukom, koji im do sada nije bio blizak.
  8. Wavves – Afraid of Heights (26. mart) – Karijera ovog punk-rock benda ide samo uzlaznom putanjom od kako su 2008. objavili prvenac Wavves. Prethodni album King of the Beach takođe je dobio samo pozitivne kritike, kao i EP Life Sux koji su izdali u međuvremenu.
  9. Tegan and Sara – Heartthrob (29. januar) – Bliznakinje koje sa uspehom sviraju indie-rock muziku od 1999. tvrde da nikada do sada nisu napisale “ljubavne i seksualne” pesme. “Pop muzika se veoma promenila, dovoljno je da pogledate Florence and the Machine i Gotyea. Zato sa novim albumom nismo želele da napravimo mali već veliki korak”, rekla je Sara Quin.
  10. Beyonce – ime i datum izlaska još uvek nepoznati – Beyonce Knowels je najavila da ima čak 50 potencijalnih pesama koje razmatra za svoj peti album koji će biti objavljen ove godine. Na listi gostiju koji će se naći albumu za sada su Justin Timberlake, Pharell, Timbaland, The Dream… Upravo zbog pozamašnog broja numera koje razmatra i gostiju magazin Rolling Stone je Beyonce izdvojio na prvo mesto kada su u pitanju albumi od kojih se najviše očekuje u ovoj godini. Beyonce je ove nedelje pevala himnu SAD na inauguraciji Baracka Obame, ali se pojavila sumnja da je to uradila na plejbek.

[youtube= http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QWtsV50_-p4

 

Izvor: popoboks.com

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.