PODELI

Prijedorska grupa Dbau ove godine proslavlja deset godina od osnivanja.

Tokom decenije postojanja odsvirali su mnogo samostalnih svirki i imali dosta festivalskih nastupa, a put ih je vodio i van granica ex-YU prostora.

Prvo izdanje su objavili 2004. godine, naziva “Dbaushtel”, nakon kojeg su obišli mnoge koncertne prostore i postali prepoznatljivo muzičko ime na regionalnoj sceni. Album “Mašina”, za izdavačku kuću “Ekipa”, plasirali su 2009. godine.

„Veoma mi je drago da mogu pogledati iza nas i vidjeti deset godina karijere, stotine koncerata, mnogo dragih ljudi, prijateljstava, gradova, a najbitinije je da smo radili i svirali šta volimo, beskompromisno!

Bilo je i teških momenata, pa i razmišljanja o razlazu, ali sve smo to prevazišli. Dbau je jači nego ikad!“, poručuje Dino, gitarista ove grupe čiji je prvobitni naziv bio Dbau Izađale.

Novost je da Simke, Dino, Đomla i Pero vredno rade na novom, trećem albumu.

“Treći album je još još uvijek u fazi pripreme, većina pjesama je gotova, ali ostaje onaj bitan nestvaralački momenat, finansije, marketing, odabir studija, producenta, izdavača“, kaže Dino. “Još važemo neke ponude, ali najbitnije je da smo zadovoljni materijalom a ostalo će doći. Nećemo srljati sa trećim albumom, snimaćemo ga bez pritiska”, dodao je Dino i otkrio da je u planu plasiranje dva singla koja će predstavljati uvertiru u album, a za koje će snimiti i video spotove.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.