PODELI

Nakon furioznog otvaranja Terranea, drugi dan je ponudio nastavak odlične atmosfere uz nešto alternativniji pristup muzici.

Terra stage je otvoren nastupom grupe Bosnian Rainbows. Nakon njih, na binu su se popeli veterani Gang of Four predvođeni Andy Gillom nakon čijeg nastupa je usledio prvi highlight večeri – koncert Calexica.

Već nakon prvih taktova bilo je jasno da je fuzija americane, Meksika i Kube savršen soundtrack za toplu letnju noć trećeg Terranea. Što se nastup Calexica bližio kraju, to se i količina besplatnih čepića za uši na festivalskom info pultu polako smanjivala.

Calexico

Bio je to naravno znak da se bliži nastup jednog od najglasnijih bendova na svetu – My Bloody Valentine. Nakon buđenja iz dvadesetogodišnjeg diskografskog sna, beskompromisni shoegaze pioniri sinoć su za vreme svog nastupa i celi Šibenik držali budnim. Prvi redovi bili su rezervisani za najhrabrije dok je ostatak publike koncert slušao sa nešto sigurnije udaljenosti. Svoj jedinstveni nastup okončali su psihodeličnom desetominutnom svirkom u kojoj su uživali svi oni koji od Terranea očekuju glasnu dozu alternativnog rocka.

Usledio je odličan nastup jednako eklektičnog sastava s odmakom prema elektronskom zvuku pod nazivom Pinkunoizu. Drugo veče festivala na Terra stage-u zatvorio je Rob Garza svojim DJ setom u kojem će moći uživati i svi oni koji poslednjeg dana festivala odu na Terraneo party boat. Garza se vratio u Šibenik nakon odličnog prošlogodišnjeg nastupa s Thievery Corporationom.

Publika_Terraneo

Aqua stage ponudio je takođe dozu alter-rock muzike uz Icarus Down, neobuzdani nastup vinkovačkog trija Punčke i originalnog kantautora Duncan Sheika. Postolar Tripper su mešavinom ska i hip hop muzike bili odličan uvod u vrhunac večeri na drugoj festivalskoj pozornici – povratnički nastup Dubioze Kolektiv. Ima neka tajna veza između Terranea, Šibenika i Dubioze jer je prostor Aqua stage bio dupke pun, a publika je skoro celi koncert ispratila plesom, pesmom i skandiranjem poznatih refrena Dubiozinih, ali i odličnih novih pesama s aktualnog albuma „Apsurdistan“. Aqua stage je zatvorio Mambo Kurt i nastavio tradiciju otkačenih jutarnjih performans nastupa na Terraneu.

Adis_Dubioza_Kolektiv

Oko 10 000 posetioca uživalo je druge večeri Terranea podjednako raspoređeno na svim festivalskim binama, a Red Bull Music Academy Stage ponudio je nastupe DJ imena: Davor O, Audio InFunktion, Maja Milich, Jesse Boykins III, Tokimonsta i Rustam Ospanoff.

Galeriju fotografija pogledajte ovde.

Za Remix Press fotografisala: Darija Turina

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.