PODELI

Nakon brojnih uspeha i nagrada koje su imali sa petim studijskim albumom Tourdetour omiljena grupa Detour predstavlja sasvim novi materijal.

Singl “Šarena” je pesma koja najavljuje njihov novi album a koji bi svetlo dana trebao ugledati sledeće godine. Autor pesme je frontmen grupe Nenad Borgudan koji ovaj put donosi pomalo netipčan zvuk za Detour, ali svakako obećava da postane pravi letnji hit koji će uneti veseli i razigrani ritam u radijski etar.

Šarena je pesma koja je polako nastajala proteklih godinu dana. Počeli smo da je snimamo neposredno pred lockdown i evo sada smo je završili. Radi se o pravoj ljubavnoj pesmi iako bi se iz teksta možda moglo zaključiti da je hronika sadašnjice jer se spominju razrušeni gradovi i slične analogije, ali nema nikakve veze sa pandemijom, a ni zemljotresom, već je istinske ljubavne tematike” otkrio nam je autor pesme Nenad Borgudan koji se na ovoj numeri još jednom oprobao u ulozi glavnog vokala.

Ovaj je spot napravljen uz pomoć tehnologije kakvu niko ne koristi za spotove, barem ja nikad nisam video i čuo za to (a pogotovo na našm prostorima). Dakle, krajolici su rađeni i prilagođeni u Unreal Engineu, to je Engine za 3D grafiku u stvarnom vremenu, a koristi se prvenstveno za izradu video igara. Zvezde i planete koje se vide su realne – korištene su NASA fotografije i software koji se zove Space Engine, to je software u kom je simuliran ceo svemir i sva poznata zvežđa, galaksije i planete. Sve je napravljeno u tačnim proporcijama i pozicijama kao u stvarnosti.” – objasnio je reditelj video spota Dinko Šimac koji je zaslužan za vizualni izražaj zadnja dva singla Deotura “Slike o našim danima” i “Skrivena”.