PODELI

Sjajan electro-pop sastav Detour nastupiće kao specijalni gosti grupe Faithless na drugom danu Zagreb Calling festivala na ŠRC Šalati, u utorak, 14. jula.

Detour je danas prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog savremenog elektro akustičnog pop zvuka u koji se povremeno umeša i drum’n’bass, a u skorije vreme u nekim stvarima i po koja country nota. Njihova snaga nije samo u najnovijim uratcima budući među nositeljima koncertnih nastupa su i pesme starijeg datuma, s prethodna dva studijska albuma “Detour” i “TV”, poput “Ljeto počinje”, “Mjesec”, “Gledano sa strane” i “Prijatelj”. Ipak, treći, aktualni, studijski album “A što ak’ ja…” se pokazao prelomnim stvoriši od benda veliku pop atrakciju.

Materijal, nošen najviše hit singlovima “Srce veliko”, “Snijeg”, “Daleko” i “Plešem sama”, osigurao je Detouru mesto u većini godišnjih izbora te Porin za pop album 2014. godine.

Skupinu Detour predvođenu Nenadom Borgudanom, uz prepoznatljiv baršunasti vokal Maje Posavec, čine još i Dominik Žagmešter (klavijature), Alen Križaj (bas gitara) i Edi Grubišić (bubanj).

Detour će se pridružiti velikoj proslavi 20 godina grupe Faithless, u čijem znaku će proteći drugi dan Zagreb Callinga za Šalati. Prvi dan festivala, ponedeljak, 13. jula, proteći će u znaku teških riffova Billy Idola te njegovih specijalnih gostiju – beogradskih Partibrejkersa i zagrebačkog Psihomodo Popa.

Organizator koncerta je Avalon Production u saradnji s ITB-om.

U prodaji su dnevne ulaznice, posebno za ponedeljak i posebno za utorak po ceni od 229 kn. Taj iznos ostaje do dva dana pre koncerata kad se penje na 249 kn.

Službena prodajna mjesta Eventima i www.eventim.hr

Foto: Luka Nižetić