PODELI

Pesma “Drippin down the drain” naći će se na novom EP izdanju benda Perishment koji bi trebalo da bude objavljen najkasnije početkom sledeće godine.

Ova pesma doživela je i ekranizaciju nakon prethodno objavljene “The Final Words” za koju nisu snimili spot, ali je postavljena kao lyrics video.

Reakcije na obe pesme su odlične, a nakon EP-a u toku 2013. godine, po rečima benda, možemo očekivati i prvi album na kojem uveliko rade.

Ideja o formiranju benda nastala je krajem 2004. godine. Udruženim snagama Aleksandar (ritam gitara) i Mirza (bubnjevi) odlučili da formiraju bend koji će žanrovskim usmerenjem biti odraz onoga što oni inače vole, a to je thrash metal. Uskoro im se priključuju Nihad (vokal) i Amir (solo gitara).

Metal publika širom Bosne i Hercegovine, pa i u regionu, pozitivno su reagovali na njihov rad tako da su od starta bili koncertno aktivni. Nastupi koje izdvajaju kao njima najdraže su sa nemačkim thrash velikanima Tankard i švedskim kultnim death metal legendama Dismember.

Prvi singl objavili su 2006. godine pod nazivom “Visions of torture”. Dve godine kasnije objavljen je prvi EP “Demonstrations of torture“ na kojem se našlo pet pesama. Iako su dobili odlične kritike, bend je 2010. godine prestao sa radom da bi se ove ponovo okupili.

Spot za pesmu “Drippin down the drain” uradili su sami, a u spotu se pojavljuje njihova prijateljica Marina Pijetlović, student treće godine dramske akademije u Banjaluci.

“Što se samog videa tiče, ideja za takvo nešto je nastala sasvim spontano. Osjetili smo da je jednostavno vrijeme da se takvo nešto uradi, mada ni sami isprva nismo imali predstavu kako bi to trebalo da izgleda. Vodili smo se tim da bi jednostavno, na nekakav način, trebali vizuelno da prenesemo ono o čemu sama pjesma i govori. Prvobitno je zamišljeno da to bude muški lik, međutim, shvatili smo da bi cjelokupna slika svega prikazanog dobila mnogo veću težinu kada bi to bilo sa likom „nježnijeg“ spola. Sreća pa nam je naša draga prijateljica Marina Pijetlović velikodušno pristala da pomogne. Svoj dio posla je fenomenalno uradila i mi smo lično prezadovoljni kako je s njene strane sve to ispalo. Ona je jednostavno dala svoj pečat našem spotu koji definitivno ne bi bio to što jeste bez nje.”– izjavio je Mirza Aljić, jedan od osnivača benda.

Perishment sada svira u sastavu: Nihad Ibrahimkadić (vokal), Aleksandar Petrović (gitara), Mirza Aljić (bubnjevi), Bojan Manjić (bas) i Mirel Spahić (gitara).

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=IAowA-PpsJA]

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.