PODELI

Sarajevo Beer Festival već četvrtu godinu zaredom dokazuje da je manifestacija visoke produkcije i masovnosti  te deo dobre turističke ponude grada Sarajeva.  Pred Sarajlijama i gostima iz svih bosanskohercegovačkih  gradova i regije su 3 dana čistog hedonizma i to 29, 30. i 31. maja na „Zetri“.

„Poznato je i to da Sarajevo Beer Festival ima bitnu ulogu u formiranju dobrog muzičkog ukusa, jer nikada nije napravio niti jedan kompromis koji bi ugrozio kvalitet programa“, kažu organizatori.

U petak, 29. maja nastupaju Jinx, Crvena jabuka i Patibrejkers. Subota je rezervisana za bendove: Pochko & New Primitives, Dječaci, Bajaga a u nedelju 31. maja Festival završava sa Tanjom Jovičević – EX Oktobar 1864 i bendom Van Gogh.

“Voljeli bismo da možemo dovesti dobre bendove iz čitavog svijeta, no još uvijek smo u fazi  ‘Koliko para, toliko muzike’.  Znam da je teško udovoljiti svima, ali za svakog imamo ponešto jer želimo privući ljude svih uzrasta i zadovoljiti sve ukuse. Jedino sa čim ne koketiramo je turbo folk, a sve ostalo je dobrodošlo”, kazao je jedan od muzičkih učesnika Nedžad Podžić.

Dnevni repertoar Festivala počinje u 14 sati,  u sklopu kojeg će posetioci imati priliku učestvovati u brojnim pivopijskim takmičarskim igrama i osvojiti zanimljive nagrade.  Koncerti počinju u 20 sati osim u subotu 30.05. 2015. kada će  zbog fudbalske utakmice i bezbednosti posetilaca ulaz biti otvoren od 20 sati, a koncerti početi u 21 sat.

Organizatori najavljuju i odlične afterpartije u petak i subotu od 23.30, u klubu Underground uz bendove: Gonzo i Undergrounderi.

“Najavljeno je lijepo vrijeme, tako da je odlična zabava zagarantovana, na ovom festivalu hedonizma, jer će pored 18 regionalnih pivarskih izlagača biti i roštiljskih specijaliteta za koje je zadužen Pirpa”, rekla je, u ime organizatora, Aleksandra Kostić.

Sarajevo Beer Festival će ove godine biti u znaku odgovornog odnosa prema okolini. Prikupljena ambalaža biće vraćena u proces reciklaže i iskorišenja putem Ekopakovog sistema „Zelena tačka“.

„Na ovaj način želimo edukovati posjetioce Beer Festivala o važnosti očuvanja okoliša, o pravilnom odlaganju ambalažnog otpada, te povećati svijest o potrebi za reciklažom među urbanom populacijom“, izjavila je Samra Jažić, stručni saradnik za prodaju i komunikacije Ekopaka.

Jednodnevne ulaznice su dostupne po ceni od 10,00 KM, trodnevni paketi po ceni od 20,00 KM, a svi posetioci  će moći u petak i nedelju besplatno ući do 18 sati. Ulaznice se mogu kupiti u „Cafe Baru Opera“, na biletarnici „BKC-a“, te na platou „Skenderija“.

Foto: RSG & Antena Sarajevo