PODELI

Svake godine Exit promoviše izvođače iz Srbije i regiona, one manje poznate, ali i one velike po regionalnim, a i evropskim okvirima. Na ovogodišnjoj glavnoj bini Exit festivala, pre nastupa najvećih zvezda svetske muzičke scene, očekuju vas svirke omiljenih bendova iz naše zemlje: VAN GOGH, PLEJBOJ, ZEMLJA GRUVA, HORNSMAN COYOTE, STRAY DOGG ft TAMARA MILANOVIĆ, NEGATIVE i HORKESTAR, dok će na Huawei Fusion bini nastupiti ViLa FiLoZoFina.

Čuveni virtouz na trombonu i frontmen i pevač grupe Eyesburn započinje svoju solo karijeru kao HORNSMAN COYOTE. Već popularan na međunarodnoj sceni, od 2013. godine nastupa sa sjajnim reggae sastavom Soulcraft, čiji sastav čine neka od najistaknutijih imena reggae muzike. U sjajan kvalitet ovih izvođača, publika EXIT festivala će se uveriti već prvog dana festivala.

Van Gogh

Drugog dana EXIT festivala publici će se predstaviti VAN GOGH, sastav koji iza sebe ima više od deset izdatih albuma i brojne nagrade, među kojima su i nagrada za najbolju jugoslovensku rock grupu u sklopu “Yu music Internet Awords”, “Best Act MTV Adria”, 2007. godine i mnoge druge. Ovaj bend koji traje već 28 godina, ove godine je izdao i novi album pod nazivom „Neumeren u svemu“, kao i knjigu „Tragovi prošlosti“ koja predstavlja svojevrsnu autobiografiju Van Gogh-a, jednog od najvećih bendova nastalih na jugoslovenskim prostorima.

horkestar kuva

Isti dan nastupiće i alternativni hor i orkestar iz Beograda, HORKESTAR, sastavljen od entuzijasta, muzičara, ali i antisluhista, angažovanih ljudi sa misijom: preneti ideju, kritiku i mišljenje! Postoje već 14 godina, a njihovi nastupi su energični, bučni i drugačiji od bilo čega što ste čuli do sada!

Sastav NEGATIVE koji je oduvek privlačio pažnju domaće muzičke scene, vraća se na EXIT festival na velika vrata. Posetioci festivala će 12. jula imati priliku da uživaju u sjajnim hitovima poput „Ja bih te sanjala“, „Svet tuge“, „Ti me ne voliš“ i mnogim drugim

Straydogg (Foto Andrea Vajda)

Alternativni rok bend, istinski predstavnici Amerikane u Srbiji, Straydogg, na čelu sa talentovanim Dušanom Dukatom Strajnićem, nastupaju na glavnoj bini EXIT festivala isti dan. Šestočlanom sastavu sanjarske poetike pridružiće se njihova prijateljica i ovogodišnja finalistkinja X-Factora Srbija, Tamara Milanović u posebnom sastavu STRAY DOGG ft TAMARA MILANOVIĆ.

Plejboj Color

Legendarni beogradski sastav PLEJBOJ nastupiće na glavnoj bini poslednji dan EXIT festivala. Bend oformljen 1992. godine se pre dve godine ponovo sastao i u međuvremenu izbacio dva instant hita, “Nemam vremena” i “Daj nešto“. Pored novih pesama, na EXITu će izvesti i svoje najveće hitove kao što su “Znaj”, “Ko je ko”, “Superstar” i mnoge druge.

 

Prepoznatljivi po bogatstvu melodije i tri vozemlja gruvakala različitog izraza, ZEMLJA GRUVA pridružuje se poslednje veče programu Mejna. Oni koji to još nisu učinili, upoznaće se sa prepoznatljivim gruvom i uživaće u živahnim tonovima ovih sve popularnijih muzičara.

Vila Filozofina

VILA FILOZOFINA NA HUAWEI FUSION BINI

Poslednji dan EXIT festivala, programu HUAWEI Fusion bine pridružuje se ViLa FiLoZoFina, kantautorka muzičkoj javnosti poznata kao vokalni izvođač prepoznatljive boje glasa, koja podjednako uspešno interpretira različite muzičke pravce -jazz, pop-rock, raegge, RnB… Osim toga ona je instrumentalista, autor tekstova za sopstvene kompozicije i kreator svog upečatljivog scenskog izgleda.