PODELI

Posle sedam godina, Rolling Stones-i objavili su na svom zvaničnom sajtu i you tube kanalu, novu pesmu pod nazivom “Doom And Gloom”. Pesma je snimana u Parizu a za produkciju bio je zadužen poznati Don Was.

Za mesec dana, 12. novembra u prodaji će se naći i album najvećih hitova “GRRR!” na kom će se pored “Doom And Gloom” naći još jedna nova pesma, “One More Shot”.

Zainteresovanost za novu pesmu bila je velika. Zanimljiv je podatak da je Chris Evans, voditelj emisije Breakfast Show na kanalu BBC Radio 2 pesmu odmah pustio dva puta za redom.

Pre nekoliko dana, gitarista Keith Richards otkrio je da bend planira i nove koncerte i da su već dogovoreni London i Njujork. Datumi ovih koncerata biće naknadno objavljeni.

Popularno zvani  Stonsi, krenuli su u osvajanje 1962. godine. Prvobitnu postavu činili su: Mik Džeger, Kit Ričards, Brajan Džons, Bil Vajman i Čarli Vots. Kao i većina ranih britanskih rok grupa, oni su bili pod uticajem drugih britanskih i američkih muzičkih pravaca, posebno električnog bluza i ranog rokenrola, a neki članovi su takođe bili pod uticajem američkog džeza. Polovinom šezdesetih, Stonsi  su spojili ove uticaje u sebi svojstven gitarski zvuk koji je afirmisan kao prototip hard roka.

Po popularnosti odmah iza Bitlsa, Stonsi su imali imidž pobunjenika i loših momaka, koji im je pomogao u preobražaju od energične i moderne bluz grupe do jednog od najvećih i najuticajnijih rok grupa na svetu. Do kraja šezdesetih izdali su veliki broj ploča, od kojih je svaka pokazivala brzinu muzičkog razvoja. Njihova muzika se nikad nije daleko udaljila od bluza, a od 1969. su se trijumfalno vratili hard roku zasnovanom na bluzu, krenuvši na američku turneju na kojoj su označeni kao ”najveći rokenrol bend na svetu”. Većina ljudi smatra pesmu “I can’t get no satisfaction”  za njihovu najbolju pesmu i himnu rokenrola.

“Doom And Gloom” možete poslušati ovde.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.