PODELI

Program ovogodišnjeg INmusic festivala sve je bogatiji.

Domaća pojačanja festivalskog lineupa su Dosh Lee, She Loves Pablo i Radio Aktiv, a priliku da im se pridruži dobiće još jedan hrvatski izvođač koji pobedi na konkursu Zasviraj sa Žujom.

Nakon što su organizatori najavili nastupe svetski poznatih bendova,  došao je red na predstavljanje domaćih izvođača koji će, nakon što su sjajnim albumima već stekli vernu publiku, predstaviti nove pesme i svojim energičnim nastupima opravdati pohvale kritičara.

Dosh Lee je zagrebački punk/funk/hc/butchrowing bend osnovan 2004. godine. Prvi EP „Čudo“ objavljuju 2008. godine, a 2009. sledi prvi LP Velika nepravda na malom ekranu. Singl Burek je svojom jednostavnošću oduševio sve ljubitelje ove poslastice, a ostale jednako dinamične i duhovite pesme donele su im prepoznatljivost na domaćoj muzičkoj sceni. Album je odlično prihvaćen među rock kritičarima i publikom te je Dosh Lee nominovan za prestižnu nagradu Zlatna Koogla za najboljeg novog HR izvođača. Takođe, bend je osvojio nagradu Davorin, BiH diskografsku nagradu za najboljeg novog regionalnog izvođača 2010. godine. Na novom albumu Kaktus Galaktus koji su izdali prošle godine naći ćete samo jedan novi singl i čak 15 bonus trackova.

Još jedan zagrebački bend She Loves Pablo nastupaće na Inmusic festivalu. Groove/stoner bend radi od 2006. godine, najpre kao dvojac gitara-bubanj, a zatim im se priključuje basista. U toj postavi snimaju prvi album Mother Of All koji izlazi 2009. godine, a ulaskom multiinstrumentaliste na gitari, klavijaturama i udaraljkama, bend konačno postaje kompletan. Aktivno nastupaju od samog osnivanja i energičnim nastupima osvajaju publiku. Novi album koji su sami snimili i producirali Burn And Levitate izišao je na samom početku ove godine te žestokim zvukom skuplja samo pozitivne kritike recenzenata. Recenziju njihovog novog albuma možete pročitati i na našem portalu.

Radio Aktiv je pulsko-zagrebački bend osnovan krajem leta 2009. godine. Zvuk benda mogao bi se okarakterisati kao rock s elementima reggaea i world musica. Izvode isključivo autorsku muziku, a iako su pesme uglavnom socijalno angažovane, ritmična i plesna muzika unosi dinamiku, pa čak i dozu zabave. Široj su se javnosti predstavili singlovima Vrtimo se te Svaku noć, svaki dan nakon što su pobedili na dva najveća demo festivala u 2011. godini (Hrvatski Glazbeni Festival Zabok, HR Demo Klub). Osvojivši top liste, 2012. snimaju album prvenac Grije nas isto sunce. Pohvale kritike i publike nisu izostale, pa bend svojom pitkom muzikom nastavlja proboj na domaćoj sceni. Ove su godine nominovani za diskografsku nagradu Porin u kategoriji Novi izvođač godine.

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.