PODELI

1. decembra u klubu Fabrika održaće se 2. Kantautor festival u produkciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad. Jednodnevni festival KantAutor okupiće šest raznovrsnih autora iz različitih delova Srbije.

Ideja festivala je okupljanje muzičara umetnika koji već imaju staža u bendovima, a sada će se oprobati u nekom novom izdanju formi, a ujedno i promocija muzičara koje publika nije imala da vidi u ovakvom izdanju. Kantautorstvo po svojoj definiciji predstavlja samostalni nastup, ali neki od njih nastupiće pojačani za koji instrument više.

Na drugom Kantautor festivalu učestvovaće: Branimir Rosić, Bele Lale, Anita Iličić, Mala Fea, Velibor Nikolić i Jovan Daraboš. Program počinje u 20 časova, a karte će se prodavati na biletarnici Fabrike po ceni od 100 dinara.

Branimir Rosić

Od pab rok benda i svirke za uži krug drugara do muzike za decu i koncerata za hiljade fanova, Branimir Rosić (vlasnik autorskog albuma „Tako moje oči vide”), kako u solo nastupima (Branimir Rosić Live Alive ), tako sa svojim Neprijateljima je šoumen i kantautor sjajnih rok numera, koje su pitke koliko fanovima mejnstrima tako i poklonicima underground zvuka. Ovaj neumorni roker ,sa svojim bendom, iza sebe ima nastupe po svim većim gradovima,napunivši sve veće klubove na ovim prostorima, kako u Srbiji, tako i po celom regionu, Zagrebu, Osijeku, Tuzli, Sarajevu, Mostaru,kao i mnogim drugim gradovima.U nekim klubovima su proglašeni i za bend godine, zahvaljujući snažnoj i ubedljivoj interpretaciji i neverovatnoj pozitivnoj energiji frontmena i atmosferi koju napravi.

Bele Lale

Domaćini ovogodišnjeg festivala. Nastali kao trio u sastavu Nebojša Reljin – vokal, autor, kompozitor, Dejan Matić – gitara, Nestor Rešćanski – gitara, 2010. godine završili su materijal za prvi studijski album. Na albumu je učestvovalo 14 novosadskih muzičara koji su utkali sebe u pesme koje su stvarane poslednjih 20 godina. Na festivalu će nastupiti kao petočlani bend.

Anita Iličić

Dolazi iz severnog Banata, Kikinde, prvu pesmu je iskomponovala sa 18 god, kada je naučila i prve akorde. Do tada je samo radila na pevanju. Počele su da se nižu pesme. Imala je ideju benda koji će raditi samo autorske stvari. Budući da nije naišla na slične entuzijaste, u jednom momentu se njena muzika iz sobe i dvorišta preselila u kafiće, klubove a i studije. Takođe, svira i obrade, a nastupa pretežno samostalno. Prošle godine, na 1. KantautorFestivalu imala je izuzetan nastup.

Mala Fea

Mala Fea je akustični kantautorski trio iz Novog Sada kojeg čine Zoran Dražić (solo i ritam gitara), Miroslava Ćurčin (prateći vokal) i Sonja Šešlija (glavni vokal i ritam gitara). Grupa je nastala sredinom 2012. godine, kada je Sonja kao kantautor odlučila da uz pomoć dragih prijatelja oživi davno napisane stihove i iskomponovane pesme. Pesme koje izvode karakteriše lirski vokali i prozračni akordi, jednostavna harmonija i mantrične, pevljive melodije sa primesama bluza, soula i bosa nove. Tematika pesama je ljubavna, u onom najužem smislu, ali isto tako i u šire shvaćenom smislu, kao i unutrašnji nemiri. Pesme su pisane na srpskom, engleskom i francuskom.

Velibor Nikolić

Rodjen je 1983 u Vršcu. Muzikom je počeo da se bavi 1994., praveći elektronsku muziku, a svoj prvi bend, Sublimacija, osnovao je 1998. Po preseljenju u Pančevo, svira u grupi  Jewy Sabatay gde je bio na mestu vokala i gitariste sve do raspada 2010. 2011. Osniva bend Brigand u kome je aktivan i sad. Kao solo  autor izdao je dva solo albuma pod pseudonimom Alvarez, a pod svojim  imenom dva EP-a, Rain(2011) i Wood(2011). Čovek Peva Posle Rata je  njegov prvi solo album.

Jovan Daraboš

Igrom slučaja i životnim okolnostima, Jovan je ulični gitarista koji svira u Novom Sadu već više od deset godina…gitaru svira od svoje 25 godine, uzori su mu Pink Floyd i Deep Purple, ali voli sve što ima pravo da se zove muzika. Na Festivalu ćete čuti njegove autorske pesme… Sjajnim nastupom otvorio 1. KantautorFestival. Otvoriće i ovogodišnji.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.