PODELI

Drugo izdanje velike berze ploča, stripova, knjiga, majica, rukotvorina i koječega “U Kini jedu sve” biće održano 7. juna u Kineskoj četvrti.

U 11 časova otvaraju se kapije novosadske Kineske četvrti za sve kolekcionare, ljubitelje muzike i vinila, stripa i knjige, ručnih radova, nakita i vintidž garderobe. U klubu Quarter biće organizovana berza vinila, u Društvenom centru izložba raznih vrsta rukotvorina, a SKCNS Fabrika zadužena je za knjigu i strip.

Tri mesta, dva koncerta, nastupi DJeva, veganska klopa i puno toga napolju. Ono što je specifično za “U Kini jedu sve” jeste to da će manifestacija biti u znaku panka i biti svojevrsni intro za drugo veče festivala To be punk koje počinje u 20 časova u SKCNS Fabrika.

Zvanična satnica:
11,00 – otvaraju se kapije u Kineskoj četvrti
12,00 – Club Quarter, na velikoj bini vrteće se ploče
13,00 – prezentacija vintage i secondhand garderobe
13,30 – zajednički ručak u DCu (veganska klopa, donacije za obrok)
17,00 – pank koncerti u DCu
19,30 – To Be Punk, Skc Novi Sad

“U Kini jedu sve” predstavlja jedan malo drugačiji koncept prezentacije, promocije slušanja i čitanja, prodaje i potražnje najrazličitijih vrsta medija. Dešava se u mesec dana jednom, u Kineskoj četvrti u Novom Sadu. Klub Quarter, SKCNS Fabrika i Društveni centar činiće art triangle čiju vibru ne biste trebali da propustite.

Velika kupoprodajna izložba ploča, stripa, knjiga i drugih publikacija, nakita, second hand garderobe, i drugih predmeta kolekcionarstva pretenduje da postane prepoznatljiva i uvek na istom mestu održiva. Novosađanima, ali i onima sa strane koji namenski ili slučajno posećuju naš grad nudi se jedna nova energija i koncept koji bi trebalo da reanimiraju kulturnu scenu u Novom Sadu.

Pored toga što možete da sretnete mnoštvo poznatih ljudi, možete uspostaviti i neposredan kontakt sa kolekcionarima, pronaći ploču ili knjigu koju tražite godinama i još ako tome dodamo apsolutnu slobodu u prebiranju, probanju, prelistavanju i ležernom pipkanju uz neizbežno cenkanje i razmenu, dobar provod je zagarantovan. U Kineskoj četvrti postoji i dečje igralište, biće organizovana otvorena kuhinja, pregršt muzike i prilike za čamprc divan. Dakle, idealno za dan koji ćete provesti napolju sa porodicom i prijateljima.

Berza vinila dešavaće se u klubu Quarter. SKCNS već osam godina organizuje Novosadski strip festival, aktivno se bavi promocijom stripa i trudi se da devetu umetnost koja provocira, zabavlja i edukuje, održi popularnom. U tom smislu kapije Fabrike biće otvorene za ljubitelje stripa, knjige i štampanih medija. Društveni centar otvoriće svoj prostor za održavanje Prela, kupoprodajnu izložbu nakita i odevnih predmeta (second hand i promocija Mufte dućana), ali i pripremu i služenje zajedničkog ručka.

Čitav program počinje u 11 časova, a ulaz na sve tri lokacije je besplatan.