PODELI

Dubrovački rok bend Atlantida objavio je album “Premalo za san” na kome se nalazi 10 žestokih pesama, od kojih su “Lutam pod oblacima” radili zajedno sa Ibricom Jusićem, “Dodir u bojama” i aktuelni singl “Lađe”.

Dubrovački bend Atlantida prvi singl su objavili 2011.godine „Lutam pod oblacima“ na kome su sarađivali s dubrovačkim šansonjerom Ibricom Jusićem.

„Krajem 2011. realizirali smo spomenuti duet i to kao spoj čvrstog zvuka i šansone, a sve to oblikovali u zagrebačkom studiju Ultrazvuk pod producentskom palicom Mira Lesića“, kažu momci iz benda.

Početkom leta 2012.godine, bend je  predstavio i  drugi singl ‘Dodir u bojama’. Muziku potpisuju Alan Lasić i Mario Tomašić, tekst Mario Tomašić, a aranžman Lesique. Momci su uradili i spot za ovu pesmu.Režiju spota potpisuje Marija Laptalo, snimatelji su Zlatko Tomić, Mario Miljak i Dominik Miljak koji još potpisuje montažu i efekte. Asistent snimatelja je Maro Kordić, za fotografiju je zadužen Vedran Levi, a mlada glumica je Barbara Horvat.

Atlantida je osnovana od 1990. godine, naslonjena na čvrsti ritam i melodična pevanja. Godine 1994. objavljuje prvi studijski album “Eyes of reallity”, a u svojoj drugoj fazi rada, koristeći etno prizvuk, sredinom 1999. predstavlja EP “Sami u Kamenu”.

Iako su 2000. godine prestali s aktivnom svirkom, bend se ponovno okuplja 2010. godine. Bend djeluje u sastavu: Davor Erceg – vokal, Niko Novaković – gitara, Alan Lasić – bas, Mario Tomašić – bubnjevi, Jakša Zedniček – gitara i Aljoša Lečić – klavijature.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=MJSJnT0a-HM

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.