PODELI

Nakon duplog albuma „Evo je banja“ prošlo je mnogo vremena dok Goribor nije objavio novi singl u čijem je stvaranju učestvovo ceo bend.

Tekst za singl „Dugo nisam bio tu“  napisao je Aleksandar Stojković St, a muziku i aranžman zajedno su uradili svi članovi benda – Aleksandar Stojković St, Željko Ljubić Piti, Miroslav Užarević Uža i Darko Urošević.

Ovaj singl nije nepoznanica ljubiteljima goriborskom trip hop bluza jer je izvode već nekoliko meseci unazad na svojim koncertima te ste mogli da je čujete uživo ili kao live snimak sa nekoliko nastupa jer je Goribor bio vrlo aktivan poslednjih meseci.

S obzirom da sam je čula više puta uživo moram da primetim da mi se više sviđa ta verzija nego ova ušminkana studijska, ali to je samo zato što se na koncertu upija i sva ta energija specifična za njihov nastup, a ne samo zvuk. No bez obzira sada imamo kvalitetan snimak pesme koja je meni lično postala hit na prvo slušanje.

Pesmu je producirao stari saradnik benda, Edi Cukerić.

Od prošle godine na repertoaru im se nalazi i pesma “Jureći ljubav” koju je Stojković snimio u saradnji s braćom Sinkauz , Nedimom Čišićem i Hrvojem Nikšićem koja je takođe jako brzo postala vrlo omiljena među publikom Goribora.

Ono što se željno iščekuje nakon ove nove pesme je i Live DVD iz zagrebačkog Vintage Industrial Bara gde je Goribor u septembru prošle godine svirao dva dana zaredom i rasprodao oba koncerta, a prvi je i snimljen i biće izdat kao live album.

Ivana Jovanović

Foto: Darija Turina