PODELI

Duran Duran, jedan od najvećih pop bendova svih vremena, donose svoju bezvremensku kolekciju hitova na zagrebački stadion Šalata, u utorak, 29. avgusta.

Duran Duran bez sumnje su jedan od najvećih mainstream bendova i muzička institucija koja je iznedrila neke od najvećih pop hitova svih vremena. 35 godina duga karijera, 14 studijskih albuma i preko 100 miliona prodanih ploča širom sveta te nebrojeno nagrada označili su Duran Duran jednim od najprepoznatljivijih bendova našeg doba.

Ono što je počelo kao alternativna priča 1982. u engleskom Birminghamu, u samo dve godine naraslo je do svetske senzacije. Držeći prva mesta na top listama najboljih UK singlova, bend je predvodio britansko osvajanje američkog tržišta s čak 21 singlom na top 10 Billboardove liste. Od početaka uz istoimeni album “Duran Duran”, “Rio” koji ga je nasledio i označio pohod na Ameriku, “Seven And The Ragged Tiger” i “Notorious”, “Big Thing”, ili ipak “Thank You”, “Red Carpet Massacre”, kao i najnoviji, hvaljeni “Paper Gods” s kojim su se otisnuli na veliku svetsku turneju, podarili su nisku neverovatnih hitova.

Više od tri decenije od prvog pojavljivanja na muzičkoj sceni, Duran Duran je i dalje u naponu snaga. Zagreb će tako čuti bezvremenske megahitove kao što su “Hungry Like A Wolf”, “Rio”, “Wild Boys”, “Come Undone”, “Ordinary World”, “Union Of The Snake”, “The Reflex”, “A View To A Kill”, “Girls On Film”, “Save A Prayer” ili “Notorious”, sve koji su u muzičkim enciklopedijama upisani velikim slovima. U Zagreb grupa stiže u sklopu svetske “Paper Gods” turneje.

Bend je kroz svoje kultno stvaralaštvo osigurao hordu obožavatelja širom celog sveta, a povezujući generacije fanova Duran Duran puni najveće stadione dok su njihovi radiofonični songovi i dalje čine obavezan repertoar radijskih stanica. Predvođeni harizmatičnim Simon Le Bonom, Duran Duran su, kao muzičke i modne ikone uticali na generacije muzičara i pop kulturu. Ostaju jedan od najviše obrađivanih bendova, a svoje viđenje ostavštine Duran Durana opevali su svi od Franz Ferdinanda, preko Korna i Deftonesa, do Courtney Love i Hole.

Duran Duran se u Hrvatsku vraćaju nakon 16 godina i njhovog prvog i, do sada, jedinog nastupa. Domaća publika, kao i ona iz cele regije, imaće ih prilike videti na velikom letnjem open air spektaklu 29. avgusta na Šalati.

Ulaznice za zagrebački nastup su najpovoljnije na celoj turneji, a cene počinju već od 210 kuna. U prodaju kreću u sredu 9. maja u 9:00 sati.

Parter stajanje 210 kn do 22. maja / 230 kn do 28. avgusta / 250 kn na dan koncerta

Tribine sedenje 240 kn do 22. maja / 260 kn do 28. avgusta / 280 kn na dan koncerta

Fan pit 250 kn do 22. maja / 270 kn do 28. avgusta / 290 kn na dan koncerta

VIP tribina 370 kn celo vreme (kapacitet samo 200 ulaznica)

Službena prodajna mesta:

 Dirty old shop, Tratinska 18

 Rockmark, Berislavićeva 13

 Aquarius CD Shop, Varšavska 13 i Branimir centar

 Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a

 Eventim prodajna mesta i www.eventim.hr