PODELI

Avalanch Risk City Jam, snowboard takmičenje u gradskim uslovima, biće održano 23. i 24. decembra u Novom Sadu na platou Spensa. Za tu priliku biće izgrađena privremena ski i snowboard staza.U petak, 23. decembra, na platou će se od 17 časova okupiti najistaknutiji skijaši i borderi iz istočne Evrope i regiona. Osim u vratolomijama koje izvode sportisti, posetioci ovog sportskog festivala moći će da uživaju i u Zimskom selu. U njemu ćete pronaći nešto za sve uzraste poput adrenalin poligona, stene za penjanje, zip line, zone za ATB (mountain boarding) i MTB (mountain biking) sportove, kao i štand Fruške gore u koji će predstaviti pogodnosti boravka u prirodi.

U Zimskom selu ćete moći i da se ugrejete i to na više načina. Možete da učestvujete u nekom od sportskih poligona, možete da posetite edukativni šator i pogledate prezentacije različitih sportova i popričate sa istaknutim sportistima, a možete i da se relaksirate uz čaj ili kuvano vino ili pojedete nešto od naših zimskih gurmanskih specijaliteta.

Prvog dana festivala u centru pažnje će biti profesionalni sportisti, dok će subota u potpunosti biti posvećena građanima. Druženje je već od 9 časova kada će se na platou Spensa okupiti Moto Deda Mrazovi. Na stazi koju u petak koriste borderi, u subotu će se skijati i sankati deca. Organizovaće se mini takmičenje u skijanju za najmlađe, a radiće i punktovi na kojima ćete proveriti koliko ste precizni sa grudvama, koliko ste dobri na sankama i vešti u nekim od zimskih olimpijskih discilina.

Ako niste sportski tip možete posetiti kreativni kutak u kom će se praviti novogodišnja dekoracija i ukrasi od leda.

A da bi zimska, praznična idila bila potpuna na platou Spensa biće postavljene jelke sa busenom. Ako vam se neka posebno svidi, možete je kupiti.

Avalanch Risk City Jam organizuje  udruženje Friška gora uz podršku uz podršku MONSTER energy drink, MK RESORT, INTERSPORT, SMOKING, Sportskog poslovnog centra Vojvodine – SPENS, Turističke organizacije Grada Novog Sada, Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada, Turističke organizacije Srbije, Ski saveza Srbije i još mnogo drugih prijatelja programa.

Više informacija možete pronaći na sajtu www.arsf.rs, kao i na facebook stranici .