PODELI

U petak, 4. maja, u Beočinu će nastupati Dža ili Bu uz podršku još tri odlična benda. Underground Disco otvara svoja vrata ovog vikenda za ljubitelje pank rok zvuka.

Beogradski punk-rock bend Dža ili Bu sviraće prvi put u Beočinu posle 30 godina postojanja. Do sada su izbacili sedam studijskih albuma, a iza sebe imaju više od 700 koncerata. Trenutno rade na novom albumu i nastavljaju seriju koncerata po državi i regionu.

Divlje Svinje su pank rok bend iz Novog Sada, nastao početkom 2016. godine. Izdali su album prvenac “Ne gledajte televiziju” koji sada koncertno promovišu. Do sada je bend delio binu sa imenima kao što su Goblini, Brkovi, Gužva u 16-ercu, Dža ili Bu, sa kojima će nastupati i u Beočinu.

UV je bend nastao u Novom Sadu u maju 2016. godine od strane nekadašnjih članova benda Uvertira i od tada rade na snimanju svojih pesama i održavanju što više koncerata. Izbacili su jedan album koji možete preslušati na njihovom Youtube kanalu.

Koncert će otvoriti energični BellToll, letonski hardcore sastav na svojoj prvoj evropskoj turneji. Do sad imaju dva izdanja iza sebe W.T.M.W. (2017) i BellToll (2018) koja možete preslušati na njihovom bandcamp nalogu.

Ulaznice za koncert u pretprodaji koštaju 400 dinara, dok će na vratima na dan koncerta biti 600 dinara.

Prodajna mesta:
Underground Disco Beočin (Dom kulture, Beočin) svakog dana od 17 do 00h
Rock Caffe (Cementaška 1, Beočin) radnim danima od 12 do 00h
Picerija Boler (Trg cara Lazara BB, Beočin) od ponedeljka do subote u periodu od 8 do 23h
Црна Овца (Kralja Aleksandra 10 / I sprat, Novi Sad) od ponedeljka do subote u periodu od 18 do 23h

Underground Disko je inicijativa mladih ljudi koji za cilj imaju formiranje alternativnog kulturnog centra Beočina, koji u ovom gradu nikada nije postojao. Rad je isključivo volonterskog tipa, a sav prihod se ulaže u realizaciju budućih događaja, humanitarne svrhe i renoviranje prostora. Pored svih kulturnih aktivnosti, akcenat se stavlja na svirke, kao i povremene filmske projekcije.

Disko se nalazi na Trg cara Lazara 1, u sklopu beočinskog Doma kulture.