PODELI

Dža ili bu poklanja album “Dobre stvari” svojoj publici preko MTV sajta u okviru download sekcije.

Ovim poklonom bend obeležava 25 godina postojanja na muzičkoj sceni.

Bend Dža ili bu je osnovan 1987. godine u Beogradu i do sada su snimili šest studijskih albuma, uključujući i najnoviji “Kukovo leto”.

Kompilaciju “Dobre stvari” besplatno možete preuzeti ovde.

 

Izdanje simbolično sadrži 25 pesama, odabranih od strane članova benda. U okviru kompilacije nalaze se tri ponovo snimljene pesme sa prvog albuma “Hej mornari”, kao i tri sa novog albuma, a to su aktuelni singl “Vip”, dolazeći singl “Dobre stvari” i pesma “Rizik”.

Dža ili Bu čine Nebojša Simeunović Sabljar (vokal), Igor Panić Ziggy (gitara),Vladan Vasiljević Vaskez (gitara), Vladimir Markoš (bas) i Dejan Milojević Kid (bubanj).

Bend se trenutno nalazi na velikoj regionalnoj turneji koja obuhvata 22 grada. Tokom tromesečne koncertne aktivnosti grupa planira da objavi i novi studijski album “Kukovo leto”, koji je sniman tokom prošle godine u studiju Fabrika, a producirao ga je Theodore Yanni, nekadašnji producent grupe Ekatarina Velika.

U petak će imati koncert u Zaječaru, dan kasnije 24. novembra su u Nišu gde će imati zajednički koncert sa Atheist Rap grupacijom. A već sledeće nedelje 29. novembra sviraju na novosadskom slavljeničkom koncertu Partibrejkersa.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.