PODELI

Džez festival u Kanjiži biće održan od 12. do 14. septembra u kanjiškom Domu umetnosti, Art kafeu i galeriji Dobo Tihamer.

Festival će ove godine biti održan devetnaesti put.

Na početku programa biće otvorena izložba fotograma kanjiškog umetnika svetskog renomea Jožefa Nađa i izvedena njegova predstava “Vojcek”, koja je premijeru imala u godini kada je nastao festival.

U muzičkom delu sviraće neka već poznata imena iz ranijih festivalskih izdanja, ali i umetnici koji prvi put dolaze u grad na Tisi.

 

Prvi će nastupiti nemačko-američki duo Matijas Šubert (saksofoni) i Hamid Drejk (bubnjevi, udaraljke).

Naredne večeri sviraće britanski duo Trevor Vats (saksofoni) i Verjan Veston (klavir), kao i srpsko-mađarski Septet Silarda Mezeija (viola).

https://www.youtube.com/watch?v=0IGJYjlG0qU

Za kraj, 14. septembra najavljeni su češki duo Miroslav Vitouš (kontrabas) i Jirži Stivin (duvački instrumenti), kao i mađarski bend “Grencso Collective Celebration” koji predvodi Ištvan Grencso (duvački instrumenti).

https://www.youtube.com/watch?v=AUtYpXsdmvg

Ulaznice koštaju 300 dinara po danu.

Organizator festivala je Umetnička radionica “Kanjiški krug”. Grafički motiv na plakatu i propratnim štampanim materijalima autorsko je delo Laure Peić Sagmeister, akademske slikarke iz Kanjiže.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.