PODELI

Nišville jazz festival i ove godine nastavlja tradiciju da u glavnom programu predstavi velikane rege muzike sa svetske scene i globalno priznate i popularne world music izvođače. U petak, 9. avgusta, prvi put u Srbiji nastupiće rege zvezda u usponu i naslednik porodičnog Marli muzičkog nasleđa, Džo Mersa Marli.

Kao najstariji sin Stivena Marlija i unuk proslavljenog Bob Marlija, Džozef „Džo Mersa“ Marli odrastao je okružen vrhunskom rege muzikom. Još kao dečak od pet godina, Džo je nastupao na bini sa svojim ocem Stivenom, ujakom Zigijem i tetkama Sedelom i Šeron  i njihovom decom kao deo simpatične grupe klinaca koji su uzbudljivo završavali koncerte kada bi se Džo latio mikrofona.

“Moj otac kaže da je moj deda Bob mađioničar, zato što je on bio jedini čovek koji je mogao da donese mir u svoju zemlju za vreme jamajčanske pogibeljne političke krize sedamdesetih godina. I tu ima mnogo snage, mnogo uticaja, to jeste neka vrsta magije…”, nedavno je izjavio Džo Mersa Marli.

“On je napravio ogroman korak za muziku sa Jamajke i vreme je da i ja doprinesem svojom muzikom da se priča nastavi, da rege scena raste. Na kraju krajeva, ja sam ipak još na početku. I zapravo, osećam se udobno u svemu ovome. Veoma udobno…”.

Foto: promo