PODELI
Foto: Todor Bokan

Novosadski atmosferični rok sastav Echo Spiritus objavili su u nedelju, 14. marta novi video singl pod nazivom “Inkluzija”. Ispranom paletom boja i melanholičnom melodijom, “Inkluzija” na sebi svojstven način ilustruje težinu svakodnevne borbe sa letargijom i apatijom, kao i opštim osećajem besmisla prepoznatog u uobičajenim, svakodnevnim radnjama.

Spot prati jednu osobu uz stalne izmene glumaca, odnosno članova benda. Basista Echo Spiritusa Miloš Kolarov ove promene opisuje kao “bezlično kliženje svakodnevice i društveni karakter apatije”.

Pored članova benda, u produkciji novog video singla učestvovali su pevač Miloš Vrhovac, kao gostujući vokal, i Aleksandar Petrin, zadužen za miks i master. “Inkluzija” je obeležila i nastavak saradnje sa producentima Nemanjom Đorđevićem (miks i master) i Todorom Bokanom (DP; kamera, montaža i kolor), koji su sa bendom sarađivali i na debitantskom video singlu “ Svetlo ”.

Bend Echo Spiritus osnovan je u maju prošle godine, od kada rade na konceptualnom albumu prvencu “Disbalans” čije je objavljivanje predviđeno u toku 2021. godine. Osnovnu postavu čine osnivači benda Zoran Kandić (bubnjevi) i Aleksandar Pavlović (gitara), pevač Dušan Mihić i basista Miloš Kolarov, a uoči snimanja novog singla pridružuje im se Nikola Borić kao druga gitara i novi stalni član. “Inkluzija” je drugi video singl koji Echo Spiritus objavljuje kao najavu za predstojeći album “Disbalans”.

B. Kolarov