PODELI

Popularni reper Edo Maajka publici se predstavlja drugim singlom s novog albuma “Put u plus”. Reč je o pesmi “Ti meni ništa”, svojevrsnoj antiratnoj himni koja nosi univerzalnu poruku protesta protiv nasilja i ratnih sukoba.

Mislim da je ovo jedna od mojih najboljih pjesama, zadovoljan sam u potpunosti s tom skladbom. Imao sam text i temu, bez refrena, ali s onim zadnjim “Hajde da ja tebe udarim, a ti meni nista”. Zapravo, sve je krenulo od te rečenice, imao sam neke skice koje sam radio kod Kooladea, ali nisam bio zadovoljan versovima i htio sam da pjesma završi s tim chantanjem. Trazio sam s Yogijem neki etno gitarski dio, na to je uletio Mario s bass dionicom i to je bila njihova totalna igra. Mirsad s koračnicom na bubnju, baš je dobro ispalo. Čipkice su emotivno obojale pjesmu, ta neka muka i plakanje, materinsko, to je uvijek posljedica svakog sukoba i taj krik jako dugo traje, od rata do rata.To je jedna punokrvna, antiratna pjesma u ova vremena kad se globalno potiče na predrasude i sukobe, mislim da će biti jedna od trajnijih pjesama koje sam napravio. Naježim se uvijek kada ju izvodim”, kaže o pesmi Edo Maajka.

Pesma je snimljena u studiju Morris u Zagrebu, a producent pesme je sam Edo Maajka koji se ovim albumom, po prvi puta, publici predstavlja kao muzički producent. Na pesmi su učestvovali članovi Edinog benda: Mirsad Dalipi (bubanj), Mario Rašić (bass), Yogi Lonich (gitara), Toni Starešinić (synth). Svoj umetnički doprinos dale su i članice hora “Čipkice” , a sve je miksao i masterirao Miro Vidović. Ovu i ostale pesme s novog albuma možete naći i s prevodima tekstova na engleski na Youtube-u.

Novim albumom “Put u plus”, Edo Maajka predstavlja svoj žešći zvuk koji je kombinacija vrsnog repovanja i čvrstih gitarskih riffova, zvuk je to odličnog rock and rolla čime ovaj proslavljeni hip-hoper širi područje svojeg muzičkog uticaja. U tom smislu možemo očekivati i nove poklonike njegova zvuka. Kako zvuči novi Edo, publika i kritika moći će čuti na velikom koncertu 16. novembra u zagrebačkom Domu sportova.

Foto: Goran Berović