PODELI

Kako je Peđa Novković, urednik “Gruvanja”, sinoć istakao, sticajem okolnosti poklopilo se jubilarno izdanje emisije i kraj godine tako da je u klubu “The Quarter” 29.12.2013. godine organizovan novogodišnji koncert na kojem su dodeljene nagrade u pet kategorija, a ovim događajem zaokružena je još jedna vrlo uspešna godina rada.

Proslavi jubileja “Gruvanja” doprineli su kako bendovi koji su nastupali, tako i publika koje je bilo oko 600, a možda i više.

Koncert je otvorio novosadski sastav Fusion koji je proglašen za Najbolju nadu. Za Najbolji događaj proglašen je Arsenal fest koji se održava u Kragujevcu, a na kojem su ovog leta nastupali Ritam Nereda, Goblini, Smak, Hladno pivo i mnogi drugi.

Za Najbolji spot proglašen je video materijal grupe FEUD“Vlast”, a laskavu titulu Najbolji album ponela je “Roba s greškom” grupe Goblini. U glasanju za najbolje u ove navedene četiri kategorije, osim ekipe “Gruvadžija”, učestvovala je i naša redakcija zajedno sa kolegama sa portala Nocturne magazine, Time Machine Music i Rocksvirke.

Ali odluku o Bendu godine donela je publika koja je mogla da glasa putem sajta “Gruvanja” i ovu nagradu dobio je bend Stray Dogg.

Osim benda Fusion, sinoć je za slavljeničku atmosferu bilo zaduženo još četiri benda tako da su nakon njih nastupali Tetrapank, Zbogom Brus Li, Atheist Rap i Deca loših muzičara.

“Gruvanje” je sinoć dobilo čestitke od svih prisutnih, a mi im još jednom javno želimo mnogo emisija i jubileja jer su jedni od retkih koji opstaju i na vrlo kvalitetan način prate i prenose priču o muzici i dešavanjima kod nas.

Snimak novogodišnjeg Gruvanja biće emitovan u sredu, 1. januara, u 14.00h, na prvom programu Radio-televizije Vojvodine.

Ivana Jovanović