PODELI

Nakon legendarne grupe Pixies i globalne atrakcije The Black Keys, stiže i treće veliko ime INmusica 2014.

Radi se MGMT, elektro glam-pop dvojcu koji iza sebe ima tri albuma i dve Grammy nominacije.

Iako je poslednjih godina internet itekako pogurao mnoge muzičke karijere, dvojcu, kojeg čine Ben Goldwasser i Andrew Van Wyngarden, je tradicionalna usmena pohvala ipak bila presudna u kasnijem uspehu.

Kada su 2002. godine krenuli zajedno muzicirati bili su još miljama daleko od “hypea” koji se kasnije stvorio oko njih. Njihova publika se uglavnom sastojala od studenata njujorškog fakulteta koji su kasnije osnovali izdavačku kuću “Cantora records” za koju su Keysi izdali prvi EP “Time To Pretend” koji je kasnije prerastao u album “Kids”.

Nedugo nakon toga pojavio se i prvi lovac na talente iz major labela Sony-a, i njihova je karijera uzela maha. Samo koji mesec pre dvojac nije ni sanjao o nekakvoj karijeri, a već na sledećem materijalu sarađivali su sa producentom Flaming Lipsa, Daveom Fridmanom.

Godine 2008. izlazi prvi album “Oracular Spectacular”, 2010. godine usledio je album “Congratulations” za koji dobili su dve Grammy nominacije. Slava im raste nezaustavljivo, imaju sve više poklonika među kojima je i bivši ‘Beatle’ Paul McCartney. Usledile su turneje, nastupi na velikim festivalima, nastup kod Lettermana, Jimmya Fallona i drugih.

Treći album “MGMT” osvanuo je 2013, a sve to imaćete prilike čuti na devetom INmusic festivalu koji će se održati od 23. do 25. 6. 2014. na jarunskom Otoku mladosti.

Već do sada potvrđena imena garantuju jedan od najboljih INmusica do sada zahvaljujući i sponzorstvima Ožujskog piva, OTP banke i pomoći Turističke zajednice Grada Zagreba koja je pomogla festivalu kada je bilo najteže.