PODELI

Bendovi Iskaz i Elemental su u subotu veče pošteno zagrejali novosadsku publiku u Fabrici.

Datum: 09. mart 2013.

Mesto: SKC Fabrika, Novi Sad

Nakon koncerta u Beogradu, veče ranije, i Novosađani su mogli da uživaju u ovom skoro tročasovnom događaju, a bendovi su možda bili iscrpljeni od prethodnog dana, no to se na bini nije primećivalo.

Iskaz je nastupao kao predgrupa i na binu su izašli oko 21.45h. Punih 45 minuta beskompromisne svirke. Popularnim, mladalačkim terminom rečeno – objasnili! 🙂

Predstavili su nam svoj autorski rad i opravdali hvalospev koji su dobili nakon nastupa na Koncertu godine 2012.

iskaz_3

Pred izvođenje pesme „Psychological Warfare“, koju je Iskaz snimio zajedno sa Coyot-om (Eyesburn), Zoran Stefanov pozvao je prisutne da Coyot-u svi zajedno pružimo podršku zbog opšte poznate situacije u kojoj se sada nalazi i izvinio se publici što on nije prisutan da tu sa njima otpeva pesmu iz opravdanih razloga. Osim ove pesme sinoć smo slušali i „Kako sreća izgleda“, „Bomba“, Balkan Mental“, „Jasan kao dan“…za kraj je ostavljena pesma „Staklena sećanja“ kada im se i šarmantna Remi iz benda Elemental (u majici Iskaza) pridružila na bini kako bi otpevali ovu zajedničku pesmu.

Nakon svirke Iskaza prošlo je nekih dvadesetak minuta tokom kojih je bina pripremana za nastup Elementala.

Oko 23h Elemental je poveo publiku na muzičko putovanje svojim pesmama, a to putovanje je potrajalo nekih 90 minuta.

Koncert su otpočeli pesmom „Priroda i društvo“ i već na prve taktove prisutni su reagovali kao da je koncert odavno počeo. Kreće „Vertigo“ i već se vidi da će atmosfera biti fenomenalna. Ređale su se pesme, a publika ih je pevala, svaku, bez izuzetka. Nakon sat vremena bend se povukao sa bine na minut, dva, ali naravno, to nije bio kraj…kreće „Neustrašivi“ i ludilo se nastavlja.

Još smo slušali i pesme „Jaši, jaši“, „Malena“, „Danas ću ipak“ i mnoge druge, a Remi je zaista jedna izuzetna, harizmatična devojka i definitivno je sinoć dominirala.

e_10

Verujem da je i Elemental uživao uz onakvu publiku i da su otišli kući ispunjeni lepim emocijama i uspomenama na Novi Sad.

Za sam kraj su ostavili pesmu „Prokleta ljubav“ koja će se naći na novom albumu i time završili ovo vrlo lepo i uspešno koncertno veče. Koncert je završen oko četrdeset minuta nakon ponoći.

Pozitivna energija je celo veče kružila Fabrikom koja je bila puna, ozvučenje je bilo odlično (taj je problem sa ozvučenjem izgleda trajno rešen), publika vrlo aktivna, bendovi odlični – sve u svemu čista desetka za ovaj koncert.

Više fotografija pogledajte na facebook stranici Remix Press.

Tekst i foto: Ivana Jovanović