PODELI

Kragujevački bend Epilog, koji je prvobitno osnovan kao Tribute to Osvajači, započeo je sa autorskim radom i objavio je prvi singl pod nazivom “Ti nisi ti”.

Muziku i tekst napisao je Dragan Urošević Uroš u svom prepoznatljivom stilu. Svi koji su odrastali na pesmama Osvajača prepoznaće Uroševićev pečat koji se nalazi u svakoj njegovoj pesmi.

Aranžman je uradio zajedno sa pevačem benda, Predragom. Pesma je snimana u studiju Doma omladine Kragujevac. Ivan Ilić radio je snimanje, zajedno sa Predragom Pavlovićem, a takođe je zadužen za mix i mastering, kao i audio produkciju. Audio asistent je Aleksandar Marković Kimili. Izvršnu produkciju radio je Megafon music tim. Kao konsultant potpisuje se Ivan Banić.

Režiju, montažu i postprodukciju spota poverili su Rax media timu, a asistent snimatelja bio je istaknuti kragujevački fotograf, Slavoljub Radojević.

Bend Epilog nastao je septembra 2011. Na inicijativu Bože Fridmana i Ralleta Petrovića, članova grupe Darkshines iz Kragujevca, sa idejom da se okupi bend koji bi koncertom obeležio godišnjicu izlaska albuma “Krv i Led” grupe Osvajači. Zamišljen kao jednokratni projekat “Tribute to Osvajači”, bez autorske pretenzije, pozivaju osnivača Osvajača, Dragana Uroševića Uroša i pevača Predraga Pavlovića (EKG) da im se pridruže u ideji što oni rado prihvataju.

Na zadovoljstvo benda ulaznice za koncert su jako brzo rasprodate i fanovi grupe Osvajači su imali priliku i zadovoljstvo da se uvere u kvalitet izvodjenja pesama sa prva tri albuma, čiji je autor bio Dragan Urošević ( “Krv i led” 1991, “Sam” 1995. i “Vrelina” 2000). Ubrzo nakon toga su usledili pozivi da bend nastupa u regionu.

S obzirom da su svi članovi benda iskusni muzičari, iza kojih stoji dugogodišnji autorski rad, odlučuju da rade na ideji i realizaciji autorskih pesama. Na mesto bubnjara dolazi Vojin Ratković (Darkshines) i grupa menja naziv u Epilog.

Prvi singl Epiloga, “Ti nisi ti”, najava je albuma koji se očekuje početkom 2013. godine.

Epilog su : Predrag Pavlović (vokal), Dragan Urošević Uroš (gitara), Branislav Blagojević (gitara i klavijature), Ratko Petrović (bass) i Vojin Ratković (bubnjevi).

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=1BgDPs_P-18

 

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.