PODELI

U subotu, 23. marta, Eva Braun, jedan od najznačajnijih bendova vojvođanske pop – rok scene devedesetih godina gostovaće u Inđiji.

Koncert će biti održan u kafeu Kulturnog centra sa početkom u 22h.

Bend nastaje u Bečeju 1990. godine, kada su članovi bili Goran Vasović, Petar Dolinka i Milan Glavaški. Prve pesme iz ovog perioda bile su “Kuća lutaka”, “Sva tvoja ćutanja”, “Kao da znam”…

Debi album “Prisluškivanja” objavili su 1992. godine, kada ih primećuju ljudi iz muzičke industrije poput Petra Janjatovića, Tomislava Grujića, Gordana Paunovića, ali i pokojni Dinko Tucaković, tada direktor Muzeja kinoteke, gde bend i održava svoj prvi unplugged koncert 1993. godine, koji se i dan danas smatra jednim od najboljih koncerata njihovog ranog stvaralaštva. Izdat je kao album “Unplugged” 1993. godine.

Drugi album “Pop Music” izašao je krajem 1995. godine. Kritičari su ga nahvalila, a bend je dobio i prvi veliki hit, pesmu “Sasvim običan dan”, ali istakle su se i pesme “Zmajevi” i “Sada ne znam gde sam ne znam šta”. Ubrzo zatim, iz benda odlazi Milan Glavaški.

Pauza u radu Eve Braun trajala je do 1996. godine, kada je bend ponovo okupljen, a priključili su mu se i novi članovi: Zvonko Stojkov, Srđan Ljiljak i Dušan Ševarlić. Sledeće godine, 1997, počele su pripreme za treći studijski album “Heart Core”. Dolinka, iako nije član benda, nastavlja da piše tekstove sa Goranom Vasovićem. Na ovom albumu gostovali su Aleksandra Kovač (na pesmi “Santa Fe”), Sergej Trifunović (“Odvedi me iz ovog grada”) i Tina Milivojević (“Mala prodavnica užasa” i “Ja to radim samo kad sam sam”). Ovo je ujedno bio jedan od najprodavanijih albuma 1998. godine u Jugoslaviji.

Usledili su projekti za američko tržište, kao i album “Everest” (2001.), sa kog se izdvaja pesma “Meg Ryan Blues”.

Posle nekoliko godina pauze, bend se okuplja ponovo 2007. godine u originalnoj postavi (Vasović, Dolinka, Glavaški, Rajić) sa novim članom Goranom Obradovićem. Izlazi kompilacijski album “Off The Record”, sa jednom novom pesmom “Evergrin”, koja dostiže treće mesto na godišnjoj listi B92.

Njihov poslednji album “Playback” (2011) je dvostruki album sa devetnaest pesama, sa kog su se izdvojili hitovi poput pesama “Istra”, “Posle tebe” i “Okreni moj broj”.

Ulaz na koncert je besplatan.