PODELI

U bogatoj muzičkoj ponudi vikenda koji se upravo završio, našao se i koncert Eve Braun. Ljubitelji ovog benda nisu se pokajali što su u subotu  došli u klub The Quarter.

Datum: 13. april 2013.

Mesto: The Quarter, Novi Sad

Ni skromna promocija, kao ni veče bogato događanjima u Novom Sadu nije uticalo da čuveni bečejski bend Eva Braun održi još jedan sjajan koncert.

U nešto više od dva sata, koliko je svirka trajala, pratili smo presek njihovog 21-godišnjeg opusa. Sublimirajući uticaj bendova poput The Beatles, The Byrds, The Beach Boys, slušali smo pesme sa prvog albuma “Prisluškivanja”, kao i pesme sa narednih albuma, zaključno sa “Playbackom” izdatim 2011. godine.

Među odlično raspoloženoj publici moglo se zapaziti više generacija-od vršnjaka članova benda, preko mladih koji su se rađali u vreme nastanka benda, do klinaca koji su Evu zavoleli uz roditelje.

Svi zajedno uživali su u do perfekcije uvežbanoj živoj svirci, vanvremenskim tekstovima i melodijama koje su postavile zlatni standard u domaćoj pop muzici.

Posle 27 pesama i dva bisa, koje smo ispratili velikim aplauzom, po srećnim licima publike i njihovim komentarima, moglo se zaključiti da Eve Braun nikada nije dovoljno, uz želju da nas ovi dragi ljudi uskoro opet obraduju živim nastupom u našem gradu.

 

Tekst i foto: Dragana Zarić

setlista_Eva_Braun