PODELI

EXIT i Visa otvarili su konkurs Play@EXIT  za izbor četiri nova autorska benda ili izvođača koji će nastupiti na Visa Fusion bini, od 8. do 11. jula u sklopu velike proslave dve decenije festivala.

Grupe i muzičari se mogu prijaviti putem aplikacije na sajtu exitfest.org do 15. juna. Nakon toga će selektorski tim, sastavljen od višegodišnjih Exitovih programskih menadžera odabrati četiri imena. Svi oni dobiće priliku da nastupaju na Fusion bini, verovatno najuticajnijoj festivalskoj bini ovih prostora, posvećenoj regionalnim izvođačima.

Konkurs je otvoren za muzičare koji svoje pesme izvode uživo, bez obzira da li imaju izdavača ili ne. Kroz nastupe na ovoj izuzetnoj bini prebogate istorije EXIT i Visa potiču rad i razvoj novih autorskih bendova.

Neophodno je da svi zainteresovani, putem forme dostupne na sajtu Exita, pošalju najmanje dve svoje numere dostupne na nekom od striming servisa, i da ih uz prateću biografiju, podatke, fotografiju, naznačen muzički žanr uvrste u svoju prijavu.

Konkurs je otvoren do utorka, 15. juna, nakon čega će biti odabrana 4 pobednika „Velike bine za nove bendove“. Oni će se pridružiti proslavi obeležavanja 20 godina EXIT festivala na kojoj su svoje Fusion nastupe već potvrdili Goblini, Amira Medunjanin, E-Play, Massimo, Dram, Deep Steady, Ida Prester & Lollobrigida, Šajzerbiterlemon, Nemesis i Thundermother i mnogih drugih.