PODELI

Glasovima evropske festivalske publike, EXIT festival izabran je kao jedan od najboljih muzičkih festivala Evrope u sklopu najprestižnijeg evropskog priznanja u oblasti festivalske industrije, EUROPEAN FESTIVAL AWARDS http://eu.festivalawards.com/.

U glasanju je učestvovalo više od milion posetilaca festivala iz 49 evropske zemlje što je rekord svih dosadašnjih glasanja tog tipa. Kategorija Best Major Festival, u okviru koje je EXIT nominovan, obuhvata najveće evropske festivale kao što su Roskilde, Tomorrowland, Sziget i drugi. Ime konačnog pobednika biće poznato 9. januara 2013. godine na svečanom događaju proglašenja u Groningenu.

Podsećamo da je EXIT nagradu publike za najbolji evropski festival već osvojio 2007. godine, kao i da najznajčajniji svetski mediji CNN, BBC, Guardian, Times i drugi, redovno proglašavaju EXIT jednim od najboljih svetskih muzičkih festivala. Takođe, treba spomenuti da je britanski Economist, najuticajniji svetski ekonomski magazin, doprinos Exita i Novaka Đokovića imidžu Srbije svrstao u kategoriju – neprocenjivo.

Još jedan projekat iz produkcije Exita – Warriors Dance Festival Serbia, takođe je izabran u kategoriji Best New Festival. Od 250 evropskih festivala i 33 države koje učestvuju u ovom takmičenju, Srbija je jedina zemlja iz regiona odakle su dva festivala u trci za ovu prestižnu nagradu, što je pokazatelj inovativnosti i velikog napretka srpske festivalske industrije i tima koji stoji iza EXIT festivala.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.