PODELI

Ovogodišnji program Exit Avanture jedan je od najjačih i najaktuelnijih u proteklih 15 godina od prvog Exita na Petrovardinskoj tvrđavi. Tome u prilog govori činjenica da, kao nikad pre u jednoj godini, program Exita od 9. do 12. jula, odnosno Sea Dance festivala od 15. do 18. jula, čine hedlajneri koji su redom višestruko osvajili prva mesta najvažnijih svetskih top lista.

Do samog vrha liste singlova i albuma stizali su redom Emeli Sande, The Prodigy, Faithless, Roisin Murphy, Motorhead, Rudimental, John Newman, Tom Odell, Clean Bandit, Martin Garrix, Sigma Leftfield i Oliver Heldens, dok su svoje mestu u prvih 10 zabeležili Milky Chance, Capital Cities, Goldie, Roni Size, Wilkinson, Klangkarussell i drugi. A da, tu je i čovek kojem top liste nisu ni potrebne da ima desetine hitova koje će publika horski da peva 11. jula na Exitu – Manu Chao.

Emeli Sande i The Prodigy su čak obarali rekorde koje su još davno postavili nedodirljivi Bitlsi. Emeli je tako provela ukupno najviše nedelja na prvom mestu sa debitantskim albumom „Our Version of Events“, dok je poslednji album grupe The Prodigy, bio ujedno i šesti uzastopni na prvom mestu liste albuma. Dva rekorda koja nikome još od Lenona, Mekartnija, Harisona i Ringa nisu pošla za rukom! John Newman svaki singl pretvara u zlato, bilo da su njegovi solo hitovi ili gostovanja sastavu Rudimental ili Calvinu Harrisu! Hardwell već dve godine suvereno vlada na Top DJ Mag 100 rang listi, dok je na alternativnoj elektronskoj listi Resident Advisor Top 100, takođe dve godine uzastopno, nemački as Dixon. Upućeni predviđaju da će iduće godine da ih smene upravo Garrix, odnosno Tale of Us.

I svi su oni na programu ovogodišnje Exit Avanture koju je pred 33.000 ljudi na Ušću pokrenuo Robbie Williams, najnagrađivaniji britanski i jedan od najtiražnijih svetskih pevača svih vremena.

Za sve koji žele da učestvuju u nagradnoj igri, dovoljno je da odu na Fejsbuk stranicu Exit Festivala i podele ovaj video sa svojim prijateljima. Više informacija pročitajte ovde.

Program 15. rođendana Exita i drugog po redu i već nagrađenog Sea Dance festivala, dodatno jačaju kultni predstavnici različitih žanrova i generacija, kao što su Chris Liebing, Adam Beyer, Eagles of Death Metal, Nicole Moudaber, Fear Factory, Zomboy, James Zabiela, Kim Ann Foxman, Napalm Death, Flight Facilities, Simian Mobile Disco, Noisia, Vice Squad, Bondax, Nuclear Assault, Odesza, Terror, Clockwork & Avatism, Enei, Bas Mooy, Doorly  i brojni drugi. Domaćini iz celog regiona ove godine su okupljeni u reprezentaciji spremnoj za goste iz celog sveta, a program predvode Dubioza kolektiv, Who See, Hladno pivo, Rambo Amadeus, Zoster, Marko Nastić, Dejan Milićević, Karolina, Artan Lili, Duško Gojković, KKN, Brkovi, Kiša metaka, Eyesburn, High5, Feud, Kolja i Grobovlasnici, Disco Not Disco, Ničim izazvan, Urban & 4, Wolfram, Filip Xavi, Lag, Kristijan Molnar, Codex, Beyond House i još puno drugih za ukupno preko 1000 umetnika od Petrovaradina do Jaza, tokom više od 10 dana festivalskog letovanja.

Ulaznice za Exit koštaće 5.990, odnosno 6.990 dinara za celu Exit Avanturu, još samo do 30. juna, posle čega njihova sledeća cena biće 6.990 za Exit, 5.990 dinara za Sea Dance, odnosno samo 7.990 dinara za Exit i Sea Dance zajedno. Od 30. juna i cena dnevnih ulaznica za petak i subotu na Exitu biće 2.990 dinara. Ulaznice se prodaju u knjižarama Vulkan, lancu Corner Shop i još 50 blagajni širom Srbije i putem sajta www.gigstix.com. Na www.exittrip.org, prodaju se paketi koji sadrže i smeštaj, a cene aranžmana za pravo festivalsko letovanje od 7. do 20. jula, od tvrđave do peščane plaže, počinju već od 99 evra.