PODELI

Ex>Misha i Microsonic vas pozivaju na zajednički koncert u klubu Žica u petak, 31. maja.

Ex>Misha (Beograd) je dugogodišnji muzički poduhvat i scenski eksperiment koji uključuje jednog čoveka, jedan laptop i jednu gitaru. Samoproklamovana kućna muzika, od lo-fi estetike do pop simulacije, izazi pravo iz dnevne sobe gde je nastala i u tom vidu se predstavlja uživo.

Nakon devet samostalnih izdanja na kasetnom, CD-R i download formatu, Ex>Misha se i dalje nalazi na tromeđi noise, electro-pop i country muzike. Odsviraće dobar deo pesama sa prošlogodišnjeg “Domaćeg albuma”, kao i nešto starijih pesama, uz mogućnost iznenađenja. Ovaj koncert kao i svi naredni u dogledno vreme, odigravaće se u svetlu priprema za naredni album na kome se već radi.

Microsonic je indie rock bend iz Novog Sada. Od početka 2013. godine sa izmenjenom posadom: Šole – gitara i back vokali, Vlada – klavijature, Žule – bubanj i Danijela – bas i vokal. Bend svira isključivo autorsku muziku, koju su kritičari opisali kao psihodeliju Panonske ravnice, negde na pola puta između Air-a i Sonic Youth-a. Tekstovi su na engleskom jer je većina bendova koji su uticali na muziku Microsonica sa engleskog govornog područja. Iza sebe imaju mnogo svirki i festivalskih nastupa: u Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Somboru, Vrbasu, Zrenjaninu, na Exit festivalu, na UFO festivalu Osijek, na Demo festu u Banja Luci, na tada Winner festu u Makedoniji (Skoplje, Štip i Prilep), itd… Trenutno vredno rade u studiju, snimaju album.

Koncert počinje u 21 sat, a ulaz je besplatan.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.