PODELI

Ovogodišnji diy festival Iluzije slobode održaće se u dvorištu bioskopa u Novom Bečeju u subotu 18. maja. Na četvrtom izdanju festivala nastupiće bendovi: No Nipples iz Madrida, Muzika poludelih iz Vrbasa, ESC Life iz Zagreba, novosadski Atheist Rap i Still Bleeding i domaćini Ja k`o Mile, a Mile k`o konj.

Vrata dvorišta bioskopa koji se nalazi u centru ove banatske varoši će za publiku biti otvorena u 19 časova, dok će koncerti početi sat vremena kasnije.
Ulaznice za ovu manifestaciju se neće naplaćivati, ali će na vidnom mestu biti postavljena kutija za donacije kako bi svako u skladu sa svojim mogućnostima finansijski pomogao manifestaciju.

“Iluzije slobode su festival organizovana u potpunosti po Do It Yourself principima. Opština Novi Bečej nam je na raspolaganje dala prostor, drugu vrstu podrške nismo ni tražili. Novac za tehničko opremanje manifestacije, pokrivanje putnih troškova izvođačima i druge izdatke obezbeđuje se donacijama i organizovanjem nekoliko promotivnih i benefit koncerata u regionu”, kažu organizatori.

U neposrednoj blizini festivalskog prostora, na levoj obali reke Tise nalazi se i gradski kamp koji će biti na raspolaganju svim posetiocima manifestacije. Kamp nije besplatan, ali su takse za korišćenje zaista podnošljive. Šatorsko mesto košta 200 dinara, a taksa po osobi košta 100 dinara.